Tepsiben sült lángos recept
A Tepsiben sült lángos hozzávalói:10 dkg margarin
kb. 3,5 dl langos víz
egy porélesztő
só
1 nagy doboz natúr joghurt vagy kefír
liszt-amennyit felvesz ahhoz
A Tepsiben sült lángos elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük az élesztővel és a sóval. Belegyúrjuk a margarint,majd hozzádolgozzuk a joghurtot és a vizet is. ha szükséges még adagolunk hozzá lisztet. Alaposan kidolgozzuk. A hűtőbe rakjuk ahol a duplájára kel. Tetszőleges méretűre formázzuk vizes kézzel,majd a kivajazott tepsibe rakjuk. 15 perc alatt készre (szép világosbarnára) sütjük 200 fokon.
A feltét ízlés szerinti. Mi tejföllel és foghagymával szeretjük a leginkább.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2008. máj. 13. 19:12
A tepsiben sült lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.