Tényői tragédia (beszélgetés)
Egy friss hír:
REJTÉLY - Egy hónap telt el a tényői családirtás óta. Emlékezetes: annak idején négy embert találtak holtan egy családi házban, a rendőrség egy nap elteltével bejelentette, hogy Sz. Kolos végzett a feleségével, két gyermekével, majd saját magával is. A zsaruk szerint a férfi baltával megölte a családját, majd többször szíven szúrta magát, felvagdosta az ereit, végül pedig láncfűrésszel levágta a saját fejét.
Az idő múlásával egyre több a megválaszolatlan kérdés. Ha a gyilkosságok délelőtt történtek volna – mint azt a rendőrség állítja –, akkor a szomszédokhoz át kellett volna hallatszania az őrült üvöltözésnek, a halálsikolyoknak. Ráadásul utána egész nap járnia kellett volna a láncfűrésznek, ami így együtt olyan hangorkánt jelent, amire mindenképpen fel kellett volna figyelnie legalább a szemközt lakó szomszéd néninek. A legfurcsább azonban mégis az, hogyan tudta beindítani az előzőleg többször szíven szúrt és ereit felvágó apa a láncfűrészt.
Vajon hogyan indította be a láncfûrészt a szíven szúrt és ereit felvágó apa?
Egy név nélkül nyilatkozó műszaki szakember szerint ez lehetetlen.
– A motoros láncfűrészt nem lehet egyetlen gombnyomással elindítani. Először be kell kapcsolni, majd a láncféket ki kell oldani, utána a szívatót rá kell adni, végül be kell rántani, amihez nagy erő szükséges. Még egy jó fizikai állapotú emberrel is előfordul, hogy csak sokadszor sikerül – szögezte le a szakértő.
A kérdéseinket eljuttattuk az ügyet vizsgáló Győr-Moson- Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra, ám a rendőrök nem akarták kommentálni értesüléseinket.
A ház garázsajtója egyébként önműködően záródik, így ha onnan kijött valaki, nem maradt utána nyom. Mivel a lakás belülről volt bezárva, így a tettes azt a látszatot tudta kelteni: családi dráma történt. Csakhogy a helyszínelők a garázsban idegen lábnyomot rögzítettek, amiről szintén nem beszélnek. Egy biztos: nem Kolosé volt.
Mélységesen egyetértek veled!
Nagyon sajnáljuk hogy a mi kis falunk erről lett híres és minden bizonnyal nagyon sokáig mindenkinek ez fog eszébejutni ha hallja a Tényő nevet!
Jól tetted,ezért mondtam amit mondtam.
Már a témaindítás elején is az volt a leírt véleményem,hogy itt "csámcsogunk" mások tragédiáján,pedig a minden
napokban is kéne egymásra figyelnünk.
Legjobb lenne mintegy kegyeletként bezárni a topikot.
Az egyetlen értelmes hozzászólást írtad.
(Az enyém sem kivétel.)
Sziasztok!Én is egyetértek veled teljes mértékben!!
Olvastalak végig titeket,néha írtam,de pontosan a veszekedés végett nem írtam.
Inkább a csendes olvasó!!
Teljesen igazad van Ági!
Köszönöm neked!
Mi kedves Krisztina nem bántani akarunk senkitsem,
mert, ami történt igaz kivülállók vagyunk, de ez az eset is mélységesen megdöbbentett minket. Ez bárhol az országban megtörténhetett volna és hidd el én őszintén mondom nagyon sajnálom. Ebből az esetből a tanuságot levonva már nem fog kiderülni, hogy valójában mi is zajlott le a férfi lelkivilágában, ami erre a szörnyűségre késztette. Mink is csak azt tudjuk, amit a tévében közzétettek. Tisztaszivből kivánom neked és a környékbelieknek figyeljünk jobban oda egymásra, de ez valahogy kimarad. Ne csak ilyenkor kell összefogni, hanem mindig. Az ottlakó emberek, ha nehezen is, kiheverik, de a szivük mélyén sosem fogják elfelejteni. Üdv.Ágnes
Kedves hozzászólok!
Kérlek bennteket ez a szőrnyű tragédia ne legyen ok arra hogy egymást bántsuk!
Mi a faluban mindenkinek hagyjuk hogy a maga módján gyászoljon.
Ez a szőrnyű eset az egész falunkat megrázta az emberek gyászolnak és értetlenkednek.
Tegnap este is kiderűlt hogy ez a kis falu igenis képes összefogni.Nagyon sokan voltak a gyertyagyújtáson annak ellenére is hogy egy délelött állt rendelkezésére a szervezőknek hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassák a hírt.
Mindenki némán a könnyeivel küzködve gyászolta a családot!
Tök kiakasztó ez a családi tragédia
megszakad a szívem a két piciért meg az anyjukért...
Az apát valahogy nem tom sajnálni, de fordítva kellett volna csinálnia: előbb lett volna öngyilkos, minthogy a családját bántotta
"ha be kattanék se őket bántanám."
Ha bekattannál, nem úgy gondolkodnál mint a normális emberek. Mert bekattannál. És fogalmad sem lehet, mit tennél akkor. Ne is legyen.
"Adnak támogatást a pszichológusra?. . . "
Ejnye,hát nem olvasol híreket?Mivel a hideg étkezési utalványokat kivették az adómentes körből,a munkavállalók ,ha van igazolt stresszes munkahelyük évi 3 alkalommal ingyenes bónust kapnak pszichológus igénybevételére.
Ha hátrányos helyzetű etnikai csoporthoz tartozó már elkövetett életellenes tett után veszi igénybe,további anyagi támogatásban részesül.
A fegyvertartási szabályok szigorítása ebyébként nem oldja meg az őrültek kiszűrését,mert amikor megveszi a fegyvert ,még normális,mire hazaviszi kiveri a biztosítékot az intelligencia.
Aztán mehetünk tovább is a potenciális gyilkosok listáján,mindenkinek aki közlekedik ,(akár gyalog)
csak a véletlenen múlik, hogy hazaér-e a családjához,mert vele szemben jönnek a pénzért vásárolt jogosítvánnyal közlekedők.Biztos mindenkinek volt már élménye a túlélésről.
Vajon miért van ez?Mert üzlet kiválogatás és komoly vizsgáztatás helyett darálni a vezetői tanfolyamokat,minél több "hallgatót levizsgáztatni,aztán új tanfolyamot indítani"
sőt, ha belegondoltok, volt a pécsi lövöldöző... utána semmiféle lépés nem született a fegyvertartással kapcsolatban. Utána volt a bp-i diák, aki ugyanúgy tarthatott fegyvert, most törvényt módosítottak. Megvárták, hogy meghaljon egy ember, mire elérkezettnek látták, hogy megváltoztassák a törvényt.
Sajnos ez az eset sem az első volt, amikor a családját ölte meg egy ember. Itt már többen meghaltak. Ezután mi lesz? Adnak támogatást a pszichológusra?...
Valamit ki kellene találni, bár ebben az esetben nem tudom, hog ymilyen törvénymódosítás, vagy jogszabály bevezetése lenne a jó. de valamin itt is kellene változtatni...
én is elítélem, de mellette sajnálom is, őt is, és a családját is. :(
csak azt próbálam elmondani, hogy egy halottról nem illik így beszélni, még ebben az esetben sem, mert senki nem tudhatja, hogy ez a tragédia minek volt a következménye.
És igen, elborzaszt ha valaki ilyen hangnemben beszél a másikról, és még engem is hülyének néz...
Én sejtem mire gondolsz.
Én elítélem az apát, de az kizárt dolog, hogy valaki tiszta elmével ilyet csináljon.Ehhez egy teljesen felborult elmeállapot kellett. Szerintem totál bekattant. Itt jönne a képbe a pszichológus felelőssége. De ahogy olvastam nem túl régen járt hozzá, tehát még teljes diagnózist se lehetett volna felállítani.
Borzasztó tragédia.
szerintem is akkorlehet véleményt alkotni, de nem ilyen hangnemben...
ez azért durva...
képzeld, normális vagyok. éppen ezzel van a baj. ha valki nem ért egyet a másik hozzászólásával, máris hülyének nézik. gratulálok a szűk látókörödhöz....de ahhoz nagyon!
egy szóval nem azt mondtam, hogy éljenek a családírtók, ezaz, sorakozzunk, és öljük meg a családtagjainkat....
annyi, hogy nem hinném, hogy egy halott emberről így kellene bezsélni, főleg úgy, hogy egy betegról van szó, aki feltehetően az egészségügy miatt nem volt rendesen kezelve. amihez hozzájárult, hogy az állam b@szik arra, hogy támogatásokan megemelje, ami hozzájárulna, hogy a betegekre elég időt tudnak fordítani...
ja, látod, én tudok kúltúráltan beszélni...
és még gyermekem sincs, akinek példát kellene mutatnom...
Sziasztok!
Az egészségügy helyzete is benne van sajnos ebben a tragédiában:((1-2 PERC MIRE ELÉG EGY BETEGNÉL???
hát tudod, ezek után kívánhatnám neked, hogy te is legyél depressziós, és szenvedj olyan betegségben amiben ő... megnézném, hogy mit tennél akkor!!!!!
Mellesleg nem tudhatod a család hátterét, hogy mi válthatta ezt ki. Mondom, hogy szomorú, és igen, szörnyű, hog yilyen megtörtént, de ez egy tragédia. Sajnos egyre többször fordul ilyen elő. És igen...nem feltétlenül az apa tehet a tettéről!
De az, hogy ti így, ilyen módon nyilatkoztok róla, hát szégyelhetnétek magatokat!!! ÉS igen, halottról vagy jót vagy semmit... de akkor nem kell megsérteni sem az emlékét, sem esetleg az ismerőseit, akik olvassák.
eszméletlen, hogy milyen világban élünk...
Én elhiszem!!
Sajnálom,ez az egész számomra "emészthetetlen":(
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek?
- Érdi tragédia.... Mi a véleményed erről a hírről? Iker babákat gázolt egy autós:(
- Ha meghal a magzat az anya meheben, miert kell az anyanak megszulnie? Nem lehet kimeletesebben kezelni a tragediat?
- Családi tragédia
- Nemrégiben súlyos családi tragédia történt, nem tudom feldolgozni... szerintetek menjek pszichológushoz?
- Kannibalizmus a XX.században - egy tragédia ami megrázta az egész világot