Tényleg híresen rossz a Ford-Fiat-francia autók elektronikája? (tudásbázis)
Nekünk sokáig Fiatunk volt,semmi gond nem volt vele.
Jó kis gép volt.
Peugeot ,Renault ezek tényleg nem jók,nem minőségi alapanyaggal dolgoznak.Peugeot-sok vicces milyen alapanyaggal akarták elkezdeni a próbagyártásokat.Pl,mikor megterveznek egy panelt,és elöször rakjuk rá az alkatrészek,még csak pár darab van gyártva és még dolgoznak majd rajt a mérnökök,akkor képesek olyan alapanyagot adni hozzá(pl:vezetékek),mivel elve majd nem mehet további folyamatokra.Akkor ismét változtatni kell.Nem tudom miért jó nekik így,hisz csak pénz kidobás,na meg idő.Német mérnöki logika is fura,de azok legalább jó alapanyaggal dolgoznak elektronikában.Daimler nagyon jó minőség,nagyon adnak rá,főleg drága kocsiknál.Forddal nem dolgoztam elektronikában,vagyis nagyon keveset,de szerintem jó,és a Fiatnak sem az elktronikája rossz,de inkább a Fordot ajánlanám.
Autóelektronika iparban dolgoztam 6 évet,ebből egyet mérnökségen a próbagyártásoknál.Most is autóiparban vagyok,csak már nem elektronikában.:(
:D
(a szerelői utálatra gondoltam :)
Én nem utálom...Imádtam...a szerelők?...dolgozzanak meg a pénzükért:)
A párom ezért mondja h tipikus női kocsik...nem egyszerű esetek:)))
Nekem a árom papája auszerelő, így elég sok kezd megmaradni, és eléggé tapasztalat alapján, franciát NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
NA, annak a szereléséből meg lehet élni..
Ha meg bírod fizetni a németet, akkor azt,de japán mindenképp..
Azzal mennek legkevésbé szervízbe..
citröen
peugeot
renault
ford
fiat
mazda
volvo
ily sorrendben.. ha nem akarsz költeni rá, eléggé gondold át,,
LEhet h a kocsi picit drágább,de megtérül, ha nem kel minden évben fél millát rákölteni..
Az én nagy szerelmem a Peugeot 206xr :)
De tavaly végzett autószerelő barátaim elég csúnyán néznek rám miatta ...
azt mondják, egy rakás sz.r ... nem értek hozzá, tehát nem tudom :) de szeretem :)
Fiat - a szomszéd Uno Hobby-ja az elmúlt év során többször bedöglött ... hol a motorral volt gond, hol a váltóval ... többe került a javíttatás, mint ha vettek volna egy másikat.
Ford ... az nincs ismerősnek :(
De mint előttem említették ... ezek csak eseti tapasztalatok ... egy-egy járművel kapcsolatban.
Minden évben megjelennek a megbízhatósági statisztikák. Abból (is) érdemes tájékozódni.
Többnyire a japánok, németek vezetik.
Melyik Suzuki nem alacsony?
Úgy értem, hogy beülsz, nem pedig leülsz, kiszállsz, nem pedig leveted magadról?
Naaa, azért elég ritka..
De legalább bevallják ha gáz van, és nem az útn esik össze alattad..:))
Úgy h igenis mehet az új..
Mazdák pl? fogyasztásuk? alkatrészek milyen árba vannak hozzá?
Annyira nem értek az autókhoz, de pl az is egy fontos momentum lenne, hogy központi injektoros legyen, mert akkor mehet bele az etanol átalakító.
Közben dekódoltam én is, bocsi. :DDD
Felem szerint Fiat kilőve, de a 98as Peugeot-k már jók voltak. De korábbit nem nagyon szabad venni, mert akkor volt a minőség a mélyponton.
Most adtuk el a Szuszkánkat.
Talán náluk a gömbfej és a lengőkarok romlanak el hamar.
Amúgy szerettük, 17 éves volt, nem volt vele sok gond, sose hagyott cserben, csak a kora, meg hogy párom dereka oda van, ez a földre leülés nem volt jó neki.
További ajánlott fórumok:
- Amiatt aggódom, hogy a fiam felhasználja az elektronikus...
- A Wizz Airnél vásároltam elektronikus repjegyet, van bármi teendőm még, például ki kell-e nyomtatni utazáshoz?
- Ezt el tudom intézni elektronikusan?
- Hogyan jelentkezzek egyetemre? Elektronikusan/hagyományosan?
- Ötleteket várok! 20 ezer forintig milyen ajándék-ötletetek van? Főleg elektronikai cuccokra gondoljatok! :)
- Tudtok olyan áruházat, ahol ingyen házhoz szállítják az elektronikai eszközt?