Temetés- menjek vagy ne? (beszélgetés)
Szerintem se csinál ebből problémát, ha nem akarsz, és szerinted jobb így, akkor ne menj :)
Én mennék, és tényleg félre tenném a dolgokat ennyi időre, jobb is néha ha látják rajtad,h. félre teszed a nehézségeket és emelt fővel elmész :)
Igen, ebben igazad van, hogy a párjának fontos lehet, de én olvasva ezt a hozzászólását a főrumindítónak, hogy:
"Ha így érezné magát, mint én akkor nem haragudnék, ha nem jönne."
úgy gondolom, hogy nem "kell" elmennie, a párja szerintem megértené.
Miért írná le magát azzal ha nem megy el a temetésre?
Szerintem gyászolhatja otthon is, gondolhat rá gyakran, az pedig aki elmegy a temetésre lehet, hogy soha nem fog rá se gondolni.
A gyász egy belső dolog a temetés pedig egy külsőség.
Nekem a nagynéném halála volt hasonló, párommal nem igazán jöttek ki.
De párom félretett mindent, és megtisztelte őt is, engem is azzal, hogy eljött.
Szerintem tedd Te is ezt, bár neked kell dönteni.
Menj el! Nekem mikor meghalt a mamám a párom nem jött el. Nem róttam fel neki soha, de rosszul esett. Igaz nem találkoztak sokszor, egy éve lehettünk akkor együtt, de nekem sokat jelentett volna.... ha mellettem van, ha ott van, ha jelzi ezzel, hogy osztozik a gyászban, még ha ő nem is érzi.
A mai napig ha eszembe jut rossz érzés, hogy egy hülye indoka volt az el nem jövetelre.... ez pedig nem egy ismétlődő alkalom.
Ne csinálj ebből problémát, ha nem akarsz ne menj, ne akarj senkinek se megfelelni, miért lenne ciki?
Én nagyon ritkán megyek temetésre.
Ha így érezné magát, mint én akkor nem haragudnék, ha nem jönne.
egyébként 3 éve.
Páromnak meghalt a nagymamája. Igazából nem sokat találkoztam vele az utóbbi időben és olyan sokat betegskedett, h mindenki szerint jobb így.
Szóval a temetés jövőhéten, lesz sokan lesznek és nem igazán akarok ilyen olyan okok miatt találkozni az ottaniakkal. Nagyon ciki szerintetek, ha nem megyek el és otthon gyújtok neki egy gyertyát?
Tudom, hogy nem ideális vagy nem illő, de el akarom kerülni a kíváncsi szempárokat (hosszú történet.)
Más járt így, h nem ment el temetésre?
További ajánlott fórumok:
- Ha először megyek egy fodrászhoz, menjek be vagy csöngessek be inkább?
- Honnan tudom, h jósló vagy igazi fájásom van? Kb 10 perces rendszerességgel jönnek de egyáltalán nem elviselhetetlen. Menjek a kórházba?
- Két rosszból melyik a jobb, avagy menjek vagy maradjak?
- Menjek vagy maradjak? Mit tegyek?
- Menjek vagy maradjak?
- Menjek vagy maradjak? Szeretem a férjem,de felmerült a kérdés, hogy tényleg erre kell-e feltennem az életem.