Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Télvégi sült burgonya recept

Télvégi sült burgonya recept

Elkészítési idő 70 perc

A Télvégi sült burgonya hozzávalói:
1 kg burgonya
10 dkg reszelt sajt
2 dl tej
1 db tojás
1 ek. liszt
1 csokor friss kapor
1 csokor friss petrezselyemzöld
1 tk. só
1 kk. őrölt fekete bors
étolaj a burgonya sütéséhez


A Télvégi sült burgonya elkészítési módja:
A burgonyát meghámoztam és vékony hasábokra vágtam burgonya szeletelővel. Forró olajban ropogós-pirosra sütöttem. Amíg a burgonya sült, a zöldfűszereket megmostam, lecsurgattam és apróra vágtam. A tojást a tejjel habosra vertem, belekevertem a lisztet, a sót, az őrölt borsot, végül összekevertem a zöldfűszerekkel. Ezután a reszelt sajtot is hozzáadtam. A megsült, lecsurgatott burgonyát egy nagy tepsibe egyenletesen elterítettem, ráöntöttem a sajtos-tojásos masszát és előmelegített, forró sütőben addig pirítottam, amíg a sajt világosbarnára sült. Friss salátával vagy savanyúsággal első osztályú vacsora válik belőle.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A télvégi sült burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook