Televízió és a csecsemők... (beszélgetős fórum)
5 hónaposak múltunk babának tilos a tévé, mi sem nézzük, ha ébren van. (velünk van egy szobában)
Nem jó a szemének a villogó fény, azt látja, nem pedig a műsort, ahogy az anyukák hiszik.
Aztán ha este van valami jó film esetleg (havonta talán egyszer) vagy dvd akkor az új hűtőnk kartondobozát megtartottuk, jó magas, kinyitva elég széles és a kiságy elé tesszük :) Rá nem dől, a villogást meg eltakarja. Jó mondjuk fülelni kell, mert nem nagyon hangosítunk had aludjon a kicsi.
Mar kinotte a reklamokat,de sokaig erdekelte.O nagyon mozgekony,es nem engedte magat pelenkazni sem,olyankor azt csinaltuk,hogy vettunk fel neki reklamot es pelusolas koznen nyomtuk neki.
MOst Hupikek torpikek a kedvence,ja es Thomas a gozmoydony
ÁÁÁ, szóval reklámfüggő :)))
Erről a dologról hallottam, olyankor kancsitanak a babák, nos ő már nem kancsít, ami gondolom azt jelenti, hogy beállt a szeme már, vagy legalább is valami ilyesmit olvastam... inkább, hogy meredten bámulja.
Szia,
Nekem a sogornom gyerekorvos es azt mondta,hogy pici babanak nem valami hasznos a tv,meg 5 percre sem.Nekik meg nincsennek beallva a szem idegeik sem,van,hogy kozepre szalad a szemuk,kimelni kell a gyorsan valtakozo villogo fenytol.
Most 2 es fel eves kb masfel eve hagyjuk,hogy nezze,a reklam volt sokaig a kedvence
van még egy tippem, most vettem bébiknek való komolyzenei cd-t, az intersparban vettem ajándékba, de belehallgattam mert kíváncsi voltam, hogy milyen, nagyon jó
szerintem leköti, de majd kiderül, ha megkapja a baba :)
Az én lányom 10 hónapos,tv függő.
Most átálltam a napközbeni rádió hallgatásra és azóta táncol:)
Nálunk szinte egész nap megy a tv mert egyedül vagyok kellett valami hogy ne "öljön meg" a csend,de sztem 10-15 perctől nem lesz semmi bajuk.Amúgy is csak egy ideig tudjuk őket megóvni ettől is:(sajnos.
Szia!Az én fiam,imád tévézni,hadd nézze.
Az ágyából pont rálát,de még pici nem érti,hogy mit lát.
Tudtok-e valami praktikát, mert állandóan a tv-t kuksolná a babám, mennyire káros neki? Eltakarjuk előle, de ha egy kis lyukat talál addig izeg mozog, míg ott nem kukkol...
Tudom, sokan a tv kikapcsolását ajánlanák...de ezen kívűl, mennyire káros ha nézi 5-10-15 percig, mondjuk amikor ölben van... Ötletek? Hogyan oldottátok meg?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Mini felnőttek? Olyan ruhában járatnak csecsemőket mint ahogyan felnőttek öltöznek
- Ki hogyan élte meg a csecsemőkorszakot légzésfigyelő nélkül?
- Nagy hőségben kell-e a csecsemőknek a tápláláson felül plusz folyadékot adni?
- A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek