Tejszínes csirke gazdagon recept


1 kg csirkecomb
3-4 dl tejszín
1 konzerv zöldborsó
1 konzerv kukorica
1 kis csomag mazsola
szárnyas fűszersó
só
olaj
reszelt sajt
A Tejszínes csirke gazdagon elkészítési módja:
A csirke combokat fűszersóval megszórom, majd bő forró olajon hirtelen átsütöm egy kicsit. Amikor már kifehéredett a hús kiveszem a lábasból, és átteszem egy jénaiba. Ugyanabban az olajba (amiben a combokat átsütöttük) beletesszük a konzervlétől lecsepegtetett zöldborsót, kukoricát és persze a mazsolát. Kb. 10 perc alatt sűrűn kevergetve jól átforrósítjuk. Ha kész ráöntjük az egészet a csirkecombokra, majd hozzáöntjük még a tejszint is. (Annyi tejszínt adunk hozzá amennyi éppen hogy majdnem ellepi). Lefedjük, majd előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre. Kivesszük a sütőből, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal és még 20-25 percre visszadugjuk, de most már fedő nélkül. Addig sütjük míg a sajt szép piros nem lesz.
Nálunk nagy kedvenc, az egész család imádja. Érdekes, hogy a mazsolát senki nem szereti, de így nagyon jó íze van.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Theo83, 2009. dec. 11. 13:42
A tejszínes csirke gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.