Tejfehérje vagy tejcukor érzékenység (beszélgetés)
Nekünk ez volt. Viszont nem az anyatejtől, hanem a tehéntejtől. Nálunk először ekcémás, és kiütéses lett. Mikor ez elmúlt próbáltam szépen lassan visszaállni ismét. Akkor ment a hasa tőle(napi 5x) Ismét csináltunk egy diétát és most úgy néz ki, hogy elmúlt.
Nekünk a doktornőnk egy gyógytápszert írt fel ami ilyen gyerekeknek készült speciálisan.
Sziasztok!
Több fórumba írtam már, kisfiam most 5,5 hónapos, és még mindig hasfájós, sok mindent kipróbáltunk már, most felmerült a tejérzékenység. Hogy tejfehérje, vagy tejcukor, azt még nem tudom, most tartok egy teljes tejmentes diétát két hete, és tegnap volt egy hasfájás-mentes nap, az első mióta megszületett. (kisfiam még csak szopik). Olyan anyukák segítségét várom, akiknél egyértelmű az egyik vagy a másik érzékenység, hogy teljesen egyértelmű legyen, ha az a baja a gyermekemnek, vagy hogy tudom kizárni, ha mégsem ez?
További ajánlott fórumok:
- Laktóz érzékenység?
- Laktóz intolarencia avagy tejcukor érzékenység-allergia.
- Laktóz érzékenység
- Laktózmentes tej tejallergia esetén is biztonsággal adható, vagy csak tejcukor érzékenységnél?
- Laktózérzékenység vagy tejfehérje allergia?Úgy tudtam laktózérzékeny vagyok, de a laktózmentes tejtől is produkálom a tüneteket..
- Hulala tejszín, növényi? Tejfehérjével? Tudja valaki, hogy akkor tejmentes vagy nem?