Tejfehérje érzékenység miatt tényleg ígényelhetek magasabb családipótlékot? (tudásbázis kérdés)
Az ekcéma vagy athópiás dermatitis hátterében is szinte mindig valamilyen allergia áll, nekünk ezt mondta a doktor nénink. Először nekünk is athópiás dermatitis volt a diagnózis. Az allergia eredményünk negatív lett, de én nme nyugodtam bele, hogy bármit csinálok, szegény gyerek csak vörösödik, viszket, vakarózik. Elvittem magánrendelőbe. Furcsamód egyből allergiás volt a tejre és még 4 dologra hajlamot mutattak ki (étel), valamint allergiát, macskára, tollra és még valamire, már nem is emlékszem. Igaz belekerült egy valag pénzbe, de azóta betartjuk a diétát és azóta Dorkának semmi baja.
Szerintem vidd el máshová is kivizsgáltatni.
Egyik ismerősöm dícséri nagyon a biorezonanciát is, de mi még azt nem próbáltuk. Náluk is "csak" ekcémás volt a kislány, de a biorezonancia kimutatott neki 7-8 féle allergiát is, amit egyébként más nem.
Hol igényelhetem? Milyen igazolás kell hozzá, szakorvosi, vérvétel, gyerekorvosunk adja ki?
A tb nem veszi fel és nagyon kíváncsi vagyok.
Köszi előre is a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Laktóz érzékenység?
- Laktóz intolarencia avagy tejcukor érzékenység-allergia.
- Laktóz érzékenység
- Ha a kisgyereknek tejfehérje allergiája van, ami hányásban nyilvánul meg, az vajon kinőhető? Szívesen beszélnék olyanokkal, akiknél elmúlt.
- Ki igényelhet szociális segélyt?
- Igaz, hogy ha rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosult vagyok, akkor nem igényelhetem meg az emelt összegű családipótlékot?