Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejes kukoricaleves répával recept

Tejes kukoricaleves répával recept


Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejes kukoricaleves répával hozzávalói:
30 dkg kukorica (lehet fagyasztott is),
30 dkg sárgarépa,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
1 csokor petrezselyem zöld,
7 dl víz,
1/2 liter tej,
csipetke tészta
ízlés szerint: patikasó, ételízesítő, őrölt színes bors, cukor vagy édesítőszer


Tejes kukoricaleves répával

A Tejes kukoricaleves répával elkészítési módja:
A sárgarépákat megpucoljuk, majd tetszőleges darabokra aprítjuk. A zsiradékokon fedő alatt megpároljuk a kukoricát és a répát. Fűszerezzük és felöntjük a vízzel, beletesszük a petrezselyemzöldet. Tovább főzzük és ha már félpuha a zöldség a tejet is hozzáadjuk. Ha újra felforr, mehet bele a csipetketészta. Újabb 6-7 perc főzés és elkészült ez a könnyű és nagyon finom leves. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejes kukoricaleves répával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook