Tejes kukoricaleves répával recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejes kukoricaleves répával hozzávalói:
30 dkg kukorica (lehet fagyasztott is),
30 dkg sárgarépa,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
1 csokor petrezselyem zöld,
7 dl víz,
1/2 liter tej,
csipetke tészta
ízlés szerint: patikasó, ételízesítő, őrölt színes bors, cukor vagy édesítőszer
A Tejes kukoricaleves répával elkészítési módja:
A sárgarépákat megpucoljuk, majd tetszőleges darabokra aprítjuk. A zsiradékokon fedő alatt megpároljuk a kukoricát és a répát. Fűszerezzük és felöntjük a vízzel, beletesszük a petrezselyemzöldet. Tovább főzzük és ha már félpuha a zöldség a tejet is hozzáadjuk. Ha újra felforr, mehet bele a csipetketészta. Újabb 6-7 perc főzés és elkészült ez a könnyű és nagyon finom leves. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. aug. 22. 15:10
A tejes kukoricaleves répával elkészítési módja és hozzávalói.