Meggyes - csokis muffin recept
35 perc
A Meggyes - csokis muffin hozzávalói:
12 darabhoz:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
2 db tojás,
10 dkg barna nádcukor (vagy édesítőszer),
10 dkg vaj,
1 dl tejföl,
1 dl tej,
1 csomag instant sütőpor,
3 ek. kakaópor,
5 dkg étcsokoládé,
15 dkg magozott meggy (befőtt is lehet),
1 csipet só
A Meggyes - csokis muffin elkészítési módja:
A meggyet kicsit felaprítjuk. Egy tálban a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a sóval összekeverjük. A tojásokat a cukorral, a vajjal egy másik keverőtálba töltjük, és egy elektromos habverővel, a fokozatot folyamatosan növelve pár perc alatt jó habosra keverjük. Majd a tejfölt és a tejet is hozzákeverjük. Ezt követően a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Addig keverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Óvatosan a masszába forgatjuk a meggyet és a feldarabolt csokit. Szilikonos muffinsütőben a mélyedéseket a meggyes - csokis masszával majdnem teletöltjük. Előmelegített sütőben, alsó-felső lángon 180 ºC fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20-25 perc). A formában hagyjuk kihűlni legalább 20 percig. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. aug. 21. 20:00
A meggyes - csokis muffin elkészítési módja és hozzávalói.