Zalai túrós kelt rétes recept
A Zalai túrós kelt rétes hozzávalói:70 dkg liszt
1 cs szárított élesztő élesztő
2,5 dl tej
1 db tojás
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1,5 dl olaj
Töltelék:
fél kg túró
cukor vagy édesítő ízlés szerint
1 csipet só
citrom reszelt héja
1 tojás
Tejfölös locsoló :
3 pohár tejföl
0,5 dl étolaj
ízlés szerint cukor és só
2 tojás sárgája
Ezekből az anyagokból jól öntözhető, palacsintatésztánál sűrűbb anyagot kapunk, mellyel a rétest locsoljuk.
A Zalai túrós kelt rétes elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és majdnem olyan lágyra dolgozzuk, mint a rétestésztát. Fél órát pihentetjük, és ha megkelt, 2-3 cipóra osztjuk. A cipókat átgyúrjuk, és 20 percet pihentetjük. Amikor már nyújtható állagú, üvegdeszkára helyezve kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztalapot olajjal megöntözzük, rászórjuk a tölteléket, majd megöntözzük a tejfölös öntettel, aztán feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Keleszteni már nem kell, a tetejét kis tejfölös öntettel megkenjük és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. aug. 19. 08:06
A zalai túrós kelt rétes elkészítési módja és hozzávalói.