Tegnap kapta meg a lányom a 4 hós oltást plusz a prevenárt és este belázasodott 38.2 ma pedig 37.6 normális ez? (tudásbázis kérdés)
Hát mondhatom, van esze anyukának.
Persze, hogy fertőz a váróban, én nem tudom megérteni az ilyen anyukákat.
Pénteken voltunk kontrollon a kicsivel...egy anyuka a kiütéses gyerekét behozta a váróba. Ezek után már semmin sem csodálkozom.:(
Ha a gyerekdokink meglátja, hogy egy baba beteg, hazaküldi, de addig is a váróban fertőz. Szerintem sok szülőt egyáltalán nem érdekli, ha egy másik gyerek is beteg lesz. Ezt bölcsiben is tapasztaltam. Még meg sem gyógyult a manó és már visszaviszik, vagy nem időben viszik orvoshoz. Volt olyan hónap, hogy 2 gyerek volt a bölcsiben, mert egy kisfiú végigfertőzte a többit, ugyanis a az anyukája csak természetes szereket hajlandó adni neki. Ez egy pár napig még oké is( én sem vagyok gyógyszerpárti), de ha már semmi sem segít...
Vírusfertőzés, mint utóbb kiderült...pedig a 18 hós oltásra gyanakodtam + megkapta a bárányhimlő ellenit is. (Bár oltástól még 1x sem lázasodott be).
Én naív azt hittem, hogy tanácsadásra csak egészséges babákat hoznak, mint ahogy nekem is természetes...sajnos másnak nem az.:(
Remélem, így is marad!:)
A lányom a múlt héten 40,2 fokos lázzal került kórházba. Második gyerek, nem vagyok már kezdő, minden lehetséges módszert végigpróbáltunk, de hiába!:( Senkinek nem kívánom, hogy átélje ugyanezt! Szerencsére már jól van.:)
Én is mindig levontam :)
De hálistennek sose volt még nagyon lázas a kicsi fiam :)
Az én kisfiam is belázasodott mikor két oltást kapott egyszerre, mondjuk Ő akkor 18 hós volt. Kúpot adjál neki este is, meg másnap is.
Egyik helyen azt olvastam, hogy ha végbélben mérjük, akkor le kell vonni fél fokot, de máshol meg azt írták, hogy nem kell levonni. Nos hogy van ez akkor?
Adjál neki kúpot az a biztos.
A kérdésből nekem úgy tűnik, hogy a gyerekdoki nem tájékoztatott. Na, ez nem normális!
A babának mielőbbi jobbulást! :)
72 órán belül minden védőoltástól belázasodhatnak a gyerkőcök...sajnos.:(
Az oltás után rögtön kúpot vagy lázcsillapító szirupot adok a lányaimnak (Nurofen, Panadol, Germicid-c életkortól függően).
Szia!
Oltások után az enyémeknél is előfordult némi láz, de egy-két nap alatt le ment magától. Ha hétvégén nem láztalanodik le, akkor szerintem mutasd meg az orvosnak, mert az már nem lehet az oltástól.
Nekem is belázasodott a kisfiam szinte minden oltás után. Adtál neki lázcsillapítót?
Én Germicid c kúpot és Nurofen szirupot használtam.
További ajánlott fórumok:
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A lànyom tegnap sütött palacsintát a szemétszállítóknak....
- Sokat sírtam tegnap a nagylányom miatt. Tetoválással jött haza :(
- 13 éves lányom nyakán tegnap este csomót találtunk:-'(
- Páromnak tegnap reggelre egy kis piros pukli lett a könyökén. délre már nagyobb lett, estére belázasodott. Segítsetek mi lehet?
- Ha vezetem a ciklus.hu-n a hőmet és tegnap belázasodtam és 38 volt a hőm, akkor azt is be kell írnom?