13 éves lányom nyakán tegnap este csomót találtunk:-'( (beszélgetés)
Szia!
Nekem elől a nyakamon volt csomó, először ping-pong labda nagyságú, majd összébb húzódott és kb. 2 cm-es volt.Kb. 2 éves koromban jött ki. Sokáig nem tudták eldönteni mi lehet az, leginkább nyirokcsomóra tippeltek. Volt ultrahang, ami szerint nyirokcsomó, a biopszia szerint meg ciszta...
12 éves voltam mikor kivették, a szövettan pedig: veleszületett dermoid ciszta...
Ne állj le vitatkozni! Minden EÜ. intézményben ki van irva, hova fordulhatsz a panaszoddal!
Mond meg neki, hogy a felleteséhez fordulsz!
Ha a gyereknek panasza van, neki vizsgálatok nélkül nincs joga hozzá, hogy bármit mondjon!
Fizeted a TB.-t kötelessége, hogy kivizsgáltassa a gyereket! Nem a saját pénzéből teszi!
Legyél erélyes!Állj ki a gyerekért, ne tűrd el, hogy szimulánsnak nevezze!
Szia!
Ne aggódj! Ha ideges vagy, azt a gyerek is érzi és megijed!
A gyerekorvos, ha nem jó -kérdezz utána- és válts !
Én is váltottam! Ne tőrődj vele, hogy megsértődik!
Határozottan mondd, hogy ki akarod a gyereket vizsgáltatni! A fejfájás nem játék!
Az én gyerekemmel ugyanezen túl estünk!
Vérvétel( mindenre kiterjedően, szemészet,neurológia!) A neurológushoz vidd az elkészült leleteket! Ő tőle kell kiharcolnod a CT-t, vagy azMRI-t!
A csomó hol van pontosan? Ha a fül mögött, alatt, akkor vidd el a gégészetre!Hivd fel őket és kérdezd meg, hogy most odamehetsz-e nem-e kell időpont vagy beutaló! Csak azért, hogy megelőzd a vitát!
Szia!
Nyugodj meg, biztosan nyirokcsomó duzzanat. valamilyen gyulladásos betegsége lehet, arcüreg, torok, mandula, orrmelléküreg..
Ilyenkor megduzzadnak.
Az én 11 fiamnak is kiskorától ott a csomó, valami megfázás után jött ki.
Gyerekorvos azt mondta a szervezete védekezés közben csinált ilyet, figyeljem,ha nem nő,akkor semmi gond. Ott van és kész. Már évek óta ugyanolyan, semmi gond vele.
Menj másik dokihoz,ha az a paraszt azt mondja a gyereked szimulál. A fejfájásoknak egyéb oka is lehet, megkell nézetni másik dokival.
... lehet zsírcsomó, ebben a korban pedig pláne. Orvoshoz gyorsan, hogy megnyugodjatok.
(Nálunk egy este az akkor 13-14 éves kislányom elém állt egy vérző anyajeggyel... egész éjjel nem aludtam, reggel első út a bőrgyógyászhoz... hm kidörzsölte a farmerja, mert rossz helyen volt... levették neki.)
Csak bíztatni tudlak, mert sajnos nem tudom mitől lehet.De a dokinál legyél határozott, szakorvoshoz beutalót kérni, EEG vagy ilyesmi ha az megnyugtat.
Drukkolok, hogy semmi baja ne legyen :)
Szerintem vidd el másik dokihoz!!!
A lényeg, hogy kiderüljön mi a baja, és megnyugodjatok!
További ajánlott fórumok:
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A lànyom tegnap sütött palacsintát a szemétszállítóknak....
- Sokat sírtam tegnap a nagylányom miatt. Tetoválással jött haza :(
- Tegnap kapta meg a lányom a 4 hós oltást plusz a prevenárt és este belázasodott 38.2 ma pedig 37.6 normális ez?
- Kislányom tegnap este lenyelt egy kavicsot, lehet bármi gond belőle?
- Lányom 13 éves. Tegnap délután rosszul lett a buszon hazafelé jövet, majd este újra. Tünetei:fejfájás, szédülés, izzadás, szapora szívverés