Te milyen gyakran gyantázol? Meddig marad gyantázás után sima a lábad? (tudásbázis)
"Nem, sajnos csak ellentétes irányban kell, akkor tudja elkapni."
Ohh...akkor epilátor kilőve :/ Pedig már nézegettem a Braun modelljeit. Nekem sajnos nem jó, ha ellentétesen húz,tép.
A végén ez kérdés akart lenni :)
Epilátorral amúgy megoldható, h szőrnövekedéssel megegyezően tépessem ki a szőrt?
Nem vagyok epilátorban annyira jártas, de ha az ennyire kiszed mindent, akkor nem érné meg csak ezt használni?
Epilátorral amúgy megoldható, h szőrnövekedéssel megegyezően tépessem ki a szőrt...mert nálam erre nagyon kell ügyelni (ezért is cukorgyantázom norm meleggyanta helyett).
Én 10 évnyi borotválás után váltottam, de bírtam a cukorgyantát (szerencsére az nem olyan gyilkos, mint a meleggyanta) :)
És tényleg nem egyszerre nőnek, foltokban és gyengébben, nem is szúr úgy, mint mikor a borotválás után nőtt. Akkor olyan voltam, mint egy süni, most meg csak simán érzem...de zavar, h sok helyen azt olvasom, h 4-6 hetente gyantáztat, miközben én gyanta után 1 héttel se mennék ki fedetlen lábbal az utcára.
Az epilátor képes kiszedni ezeket a nagyon pici szálakat is, amik érződnek? Még csipesszel se tudtam megfogni, annyira "éppenhogykibújtak".
Akkor lehet, h beruházok egy epilátorra is :D
Én régebben váltakozva borotváltam és gyantáztam.
Egy biztos, borotva után már másnap éreztem a szúrós érzést, főként, ha fáztam. Akkor tán még belülről is szúrt. Sőt, borotva után kínszenvedés volt a gyantázás, mert nagyon erős volt a szőr. Ragadt, tapadt, fájt, nyúzott, tépett.
Amióta csak gyanta van, azóta sokkal ritkább a szőr a lábamon, nem tüskés ha nő. Való igaz, hogy a teljes simaság azt itt is csak pár (4-5) napig tart, de mégsem olyan feltünően nő. Egyébként én havonta egyszer kozmetikussal gyantáztatok. Mivel a combomon és a lábszáramon nem egy ütemben nő a szőr, ezért még közben otthon is beiktatok egy alsólábszár gyantát magamnak.
Érdekelne, h másoknak hány napig olyan sima a lába, h ne látható semmi szőrszál.
Mikor rátértem a cukorgyantára, első alkalom után (mivel előtt borotváltam, így első alkalommal mindet kitéptem, ami ki volt nőve) 2 hétig nagyon szép volt a bőröm, sehol egy szőrszál.
Amióta viszont ezzel szőrtelenítek, megritkult, de ennek köszönhetően hetente kell :/
Vagyis 1 hét után már jó pár szőrszál megnő annyira, h azt nem hagyhatom ott. Gondolom, ezek nem azok, amiket előtte húztam ki, hanem azok, amiket 2-3 alkalommal azt megelőzően.
De ez engem kimondottan zavar....eltérő ritmusban nőnek, így mindig nő valami, sosincs olyan, h 2 hétig teljesen sima, szőrtelen lenne a lábam.
Legutóbbi gyantázásom után végighúztam a kezem a lábamon és éreztem azokat az aprócska kis éppen kibújó szálakat, amik miatt oda a sima érzés. Azok olyan picik, h még nem ragadnak bele, de elég nagyok ahhoz, h felfelé simítva érezzem a szúrást :/
Másnak is van ilyen? Nyugodjak bele, h gyanta után 3 nappal már nem sima és hetente szükséges csinálnom?
További ajánlott fórumok:
- Tuti tippek gyantázás utáni kipattogott bőrre?
- Miért nem sikerül a gyantázás, ha mindent az előirás szerint csinálok?
- Azt hallottam, hogy a hónalj gyantázása növeli a mellrák kialakulásának esélyét. Mit gondoltok?
- Mit lehet tenni a gyantázás utáni pattanásokkal!
- Szemöldök gyantázás után mit tegyek, hogy ne duzzadjon fel és ne vörösödjön a szemöldököm?
- Bajusz gyantázásnál erősödhet a szőrszál, illetve utána miért keletkeznek pattanások?