Bajusz gyantázásnál erősödhet a szőrszál, illetve utána miért keletkeznek pattanások? (tudásbázis)
Van többféle belőle, sőt házilag is készíthető.
Lehet, hogy nem a legjobbat találtad meg.
Én speciel még sohasem használtam, csak olvastam róla, hogy sokkal kíméletesebb mint a másik és abszolut antiallergén.
Persze nyilván azt választod, ami számodra a legmegfelelőbb. Csak egy ötlet volt. :-))
Elképzelhető, hogy akkor tényleg nem bírod a normál gyantát.
Próbáld ki a cukorgyantát, hátha attól nem lesz ilyen tüneted. Ha csak bajuszra használod, ahhoz nem kell túl sok mert valamivel többe kerül a másiknál.
Ha magamnak csinálom nekem is kipirosodik,de rájöttem,hogy attól a kencétől ami a gyantacsíkokhoz van csomagolva.Nekem a neogranormon jön be,vagy letörök egy darab aloét:)
Kozmetikusnál nem fordul elő.
Amíg kozmetikába jártam, azt gondoltam, hogy befertőződik, de mióta otthon csinálom, akkor is. Helyzet a következő: vagy bajusz, vagy pattanásos, később sebhelyes pofa :) Ezt követően kb. egy hétig talán szép tiszta, aztán körjárat elölről indul.
Ez valami allergia, vagy egyéb gyulladás lehet.
Nálam eddig csak a Sudocrem vált be, pedig vettem speciális gyantázás utáni ecsetelőt, krémet is.
Azt mondják a gyantázás az egyetlen eltávolítási mód, amitől nem erősödik a szőrszál.
Ezt mondjuk én is tapasztalom a lábaim esetében.
Amikor borotvával vagy epilálógéppel esek neki, akkor valóban, mintha edzettebb szőrszálak nőnének újra és hát sokkal hamarabb.
A kipattogzás pedig előfordult már nálam is, de általában csak akkor, amikor újra kezd nőni.
Gondolom a bajusznál is így működhet.
nem erősödik
gyantázás után kend be babaolajjal
Elvileg szerintem nem szabadna erősödni, hiszen tövestől tépi ki. De szerencsére ebben nincs tapasztalatom, így csak feltételezem.
Kipattogzás, érzékeny a bőröd biztos, és begyullad a szőrtüsző, vagy esetleg nem elég steril a gyanta.