Szemöldök gyantázás után mit tegyek, hogy ne duzzadjon fel és ne vörösödjön a szemöldököm? (tudásbázis)
Szemöldökszedés előtt (legyen az gyanta vagy csipesz) egy vattára tegyél valamit, ami fertőtlenít és zsírtalanít, pl. valami alkoholos tonikot. Ha ezután szeded ki a szőröd, akkor kevésbé vagy kitéve a gyulladás veszélyének.
Majd ha kiszedted, akkor kend be valamilyen babapopsi krémmel, mint amit Barbika25 is ajánlott, a Neogranormannal vagy Sudocrem-mel. (Én ez utóbbit jobban szeretem.)
Nekem szerencsére soha nem okoz problémát a szemöldökszedés - csupán annyiban, hogy a gyanta nem szedi ki, így én szemöldökcsipeszt használok.
Kozmetikus se tudja kiszedni a szemöldököm gyantával, alig jön ki vele valami, mindig a csipesszel kellett befejezni. De már jó ideje magamnak csinálom a szedést és a festést is, szerencsére profi módon megy. Így ezerszer olcsóbb és mindig tökéletes a szemöldököm.
Lehet, hogy az is segít rajtad, ha áttérsz a csipeszre, az nem rántja úgy meg a bőröd. Ha nagyon érzékeny vagy, akkor próbáld így szedni vagy szedetni. Kozmetikus is kiszedi csipesszel, ha úgy szeretnéd.
Nekem is ilyen volt, bármit is csináltam.
Inkább csipesszel szedem.
További ajánlott fórumok:
- Világos szőke hajam és nagyon fehér bőröm van, ezért olyan, mintha nem lenne szemöldököm. Csináltassak szemöldöktetoválást?
- Hogyan szeded a szemöldöködet?
- Koreai szemöldök
- A szőkék miért fekete szemöldököt tetováltatnak?
- Szerintetek vissza tud nőni az évek óta vékonyra szedett szemöldök?
- Van olyan közületek aki otthon szedi a szemöldökét, festi a haját stb?(maga szépitkezik...)