Te ébresztenéd a pici babádat azért, hogy a napirend fennmaradjon? (beszélgetős fórum)
Ebben az esetben mindenképpen felébreszteném és valahogyan visszaállítanám a "normális" ritmusra.
Ez a fordított élet a szervezetének sem jó.
16 hónaposan már nem annyira pici baba.
Egyszer egy pszichológusnő beszélt a rádióban arról, hogy baba érkezik a családba és ez előbb-utóbb sok házasság felbomlását is okozza.
Ennek kapcsán beszélt arról is, hogy mennyire nem jó dolog az, ami mostanában divatba jött, hogy az egész család a pici baba körül ugrál, lesve annak minden kis nyikkanását, minden akarata, óhaja-sóhaja azonnal teljesül.
Azt mondta, a picinek is be kell illeszkednie a családba, nem csak a családnak kell igazodnia a gyermekhez.
Ne értsétek félre, nem az újszülöttről van szó, meg arról, hogy hagyjuk sírni órákon át.
De bizony egy 16 hónapos kisgyereknek már igazodnia kell a család életritmusához, nem a család életének kellene a feje tetejére állnia.
Én még annyit hozzá fűznék a témához és ez az én véleményem és senkit nem akarok ezzel megbántani és kioktatni!!!A barátnőm óvónő és sokat mesélt nekem az olyan gyerekeről, akik úgy kerülnek be az oviba, h a szüleik nem tanították őket a rendszerességre.azt mondta, h nagyon sok gond van az ilyen gyerekekkel mert nem fogadnak szót és nem tudnak alkalmazkodni ahoz, h betartsák az ottani napirendet.Később meg jön az iskola és a további gondok.Erről szól az élet...a rendszerességről és így kiegyensúlyozott lesz az meber és a baba is.Nálunk az első két hétben volt az, h egyen akkor maikor akar és aludjon amikor akar és hát a végén káosz uralkodott az életünkbem.Mára megtanulta a dolgokat és semmi problémánk nincs vele.Következetesség én enneka híve vagyok.
Remélem senkit nem haragítottam magamra.
Szép napot!
Sosem ébresztettem, de így is van egyfajta napirendünk. Persze nem percre pontos, de nem is vagyunk a katonaságnál.
Egyszer a gyerekorvosunk azt mondta, fel ne ébresszem, mert éppen evésidő lenne. Ebben a korban egy jó alvás többet ér, mint az elmulasztott étkezés.
Soha nem ebresztenem, de ha este furdeskor alszik esetleg, akkor valamit megvaltoztatok korulotte, es ha nem alszik melyen, akkor par perc mulva magatol felebred. Pl. ki, vagy be kapcsolom a zenet.
Egyebkent ha tudod milyen idokozonkent eszik, akkor azt kesleltetve/elorehozva alakithatod a napirendet. Nekunk azonnal beallt.
További ajánlott fórumok:
- Érdemes nyugtatókat szedni ahhoz, hogy fennmaradjon a házasság?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Miért nincs jövője annak a kapcsolatnak, amit a nő akar, hogy fennmaradjon?
- Tényleg fel kell ébreszteni az újszülöttet éjszaka, hogy szopizzon?
- Április 1-én kezdenék dolgozni GYED után régi m.helyemen, előtte le kell töltenem a fennmaradt 30 nap szabimat. Ezután elmehetnék táppénzre?
- Lejárt a GYED-em, és a fennmaradt szabim is. Ha azonnal táppénzre megyek, azért ugye kapom a GYES-t is?