Tbc-s a környezetemben! Elkaphattam? (tudásbázis)
Igen, konkrétan mondták, hogy tbc gyanús. Ő nem nagyon akarta elfogadni, hogy kórházba menjen, de a doki azt mondta, hogy nyilatkozzon , de elő fogják állítani, ha megtagadja. Egyébként nálunk új, digitális tüdőszűrő berendezés van második éve.Azért reménykedünk, hogy téves a diagnózis.
Különben nagyon csúnyán köhög már január óta,rossz az étvágya,50-es a vérsüllyedése és anémiás. Valami probléma csak van.
semmi sem biztos, ezért csodálkoztam, hogy egyszer azt írod , a BCG védelmet ad, semmi gond nem lesz, másszor meg azt, hogy elkapható.
Remélem, hogy semmi problémája nem lesz, és remélem, a kolléganő is meggyógyul, de egy dologról kétféleképpen ne vélekedjünk.
Mert minek stresszelni valakit amíg semmi sem biztos?
Van tüdőgyógyász tapasztalatod?
Nekem van 2 év, ezért is mertem írni...
Remélem minden rendben lesz a kolléganőddel, ha esetleg mégis kiderülne, hogy TBC-s (amire azért nem sok esély van), akkor titeket is úgyis elküldenek szűrésre.
Egyébként ezt konkrétan mondták, hogy TBC gyanús, vagy csak mondták, hogy valamit látnak a röntgenen.
Tüdőszűrő az sok mindenre való, az esetek nagy részében meg általában bemozdulás, befénylés miatt kérnek ismétlést.
Érdekességként meg annyit, hogy tudjátok, hogy nézik meg a tüdőszűrős filmet?
Olyan- és akkora mint azok a régi negatívok amiket a fényképezőgépnél is használnak. Na, ezen fut át a tüdőgyógyász. Nem véletlen a rengeteg tévedés sajnos...
Nem ez volt a kérdés, de ha a kolléganő elkaphatta a BCG kötelező védőoltás ellenére, akkor ő is.
Nem paráztatni akarom, csak nem értem, miért példálózol eg nyugtatot a BCG-vel, ha pl. elévülhet a hatása.
Nem véletlen, hogy a fejlett országokban a TBC nagyon visszaszorult.
A kórházakban is 99%ban hajléktalanok, más súlyos betegséggel is társulók vannak TBC-vel.
A gyerekeknek meg főleg van védettségük, ne aggódj előre!
Pont erre van a védőoltás.
Szerintem nem ez volt a kérdés.
Egyébként google: TBC terjedésimódja
Mert pl legyengült szervezetű?
Veszélyes helyen járt?
Elavult védettség?
Szexuális út?
A tüdőszűrő egyébként is csak valószínűsít.
Kiskorban, majd iskolás korban arra van a BCG oltás, hogy védett legyél.
Dolgoztam 2 évet tüdőkórházban, nagyon sok tbc-s volt. (és ugye itt a betegekkel közvetlen fizikai kapcsolatban voltunk)Nem kaptam el soha. A kollégáim sem.
Ha megvan az oltásod (ami ugye kötelező ), nem lesz gond.
További ajánlott fórumok:
- Takarítsunk környezetbarát módon!
- Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés
- Van rosszakaród a környezetedben?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Melyik három színnel tudnád leginkább jellemezni magad? Melyikből van a legtöbb a környezetedben, holmijaidban?
- Tetoválás háton! Ha van akkor mi és mit szólt a környezeted?