Távol lehet valahogy tartani a galambokat a háztetőtől? (tudásbázis)
A szomszéd biztosan nem fogja kifizetni.
És igazad van, a galambok rengeteg fajta betegséget terjesztenek (ha nem megfelelően vannak tartva).
Apum is tartott texán galambokat és ugyanúgy kell bánni velük, mint a kutyákkal. Fürdetőhelyet biztosítani számukra, rovarirtó porral szórni őket, stb.
Pedig a macska olyan jó 5 letnek tűnt...
Nem akarlak elkeseríteni, de a galamb nem buta állat, sőt nagyon is tanulékony...a műmadarak csak egy ideig fogják távoltartani őket. Hamar rájönnek, hogy mi az ábra, utána más megoldást kell keresni.
A dolog pont ott kezdődött,hogy a szomszéd agyonverte a macskámat,hogy az ne egye meg a galambjait.Azóta ez van...
Láttam ilyen mű varjút,de majd 4ezer forint.Szerintetek a szomszéd kifizetné??:)
Most olvastam,hogy a patkány után a galamb terjeszti a legtöbb betegséget a ház körül.Tele van atkákkal,meg ilyenekkel.Agyvérzést is kaptam,amikor a fiam oda szaladt:"Anya,nézd milyen szép madár toll!":((
Léteznek madárriasztók, amik a legtöbb madárfajtát (galamb, veréb)távoltartják. Tüskék, szalagok, hálók, elektronikus berendezések, gömbök. Ezek nem sértik a madarakat, de megakadályozzák őket a leszállásban és az ott tartózkodásban. Természetesen ezek pénzbe kerülnek.
Egy ingyenes megoldást tudok...a macskát.
az biztos használ!
csak nehogy a szomszéd patáliát csapjon neked és mondjuk megmérgezze cserébe a kutyád vagy macskád.
Én utálom a galambokat, de biztos más kiakad az ötleteden!
:D a szobám mellett van egy hatalmas fa,és mostanában itt "tavaszolnak"(:D) a galambok,és egyfolytában nekirepülnek az ablakomnak...lehet,hogy nem kéne olyan gyakran tisztitani az üvegét,és akkor észrevennék:P
Amúgy én szeretem hallgatni ahogy búgnak:)
bocsi,hogy ez nem válasz a kérdésre:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom távoltartani a galambokat az erkélyemről?
- A feledékenység ellen lehet valamit tenni? Lehet valahogyan edzésben tartani az emlékezőkénket?
- Hogy lehet elűzni a galambokat?
- A galambokat az erkélyről mivel lehet távoltartani?
- Hogy tudnám elriasztani a galambokat a teraszunkról?
- Cserepes liliomot sikerült valakinek valahogy életben tartania?