Tavaszi nagytakarítás (beszélgetős fórum)
Nekem már "csak" a konyha van hátra, jó lenne vele végezni valamelyik nap.
Mindig ez a rohanás!
Imádom!
Olyan jó friss illat,levegő.
:)
Én is ebben a stádiumban vagyok jelenleg, csak nagyon nehéz egy 12 hetes baba mellett, emellett Mi most házalakításban vagyunk. De már alig várom, hogy készen legyünk, meglegyen a nagy-nagy takarítás és este leülhessünk a friss, jó illatú lakásba pihenni Babával És Párommal :)
A nagytakarítást minden esetben a szobákkal pókhálózással, és a szekrények valamint egyéb tartók belsejével kezdem. Kitörlöm, áttörlöm vagy mosom és átkefélem, szellőztetem a benne lévőket, az ágyat jól átszellőztetem. Majd ezt követi az ablak teljes lemosása és az üveg megpucolása. Összeporszívózást követően a szőnyeg áttakarítása következik, és felszedése, -na persze, ha nem padlószőnyegről van szó, - mert akkor csak a takarításunk végén tisztítjuk ki. A parketta felületét áttörlom nedves puha ruhával – de adhatunk a tisztavízhez kimondottan erre a célra kapható tisztítószert. A kárpitok és a bútorok felületét is áttakarítom tiszta vizes puha ruhával vagy a megfelelő tisztítószerrel. A csillárt és lámpát sem hagyom ki természetesen. Majd ezt követi a visszapakolás és közben az alapos szelőztetés. Az előszoba, konyha és a fürdőszoba hasonló módon kerül áttakarításra, csak ezen a helyeken a csempéket és a lambériákat ha van, természetesen mosószeres ruhával lemosom. Az ajtókat és a tokokat sem szoktam elfelejteni, mert azok is nagyon megkívánják a lemosást. Ezek után a lakás nagyon kellemes tiszta illatúvá válik, és ha még meg is kíméljük munkánkat sokáig szép lesz, és nem kell csak hetente porszívózni és letörölgetni a portól. Természetesen ilyenkor kerülnek selejtezésre a megunt és felesleges holmik is.
Igaz ez lakás nagyságától függően nem 1 napos munka, igényességünk, kitartásunk kérdése a rászánt időtartam.
szerintem először az esetleges lomtalanításhoz kezdj hozzá.
aztán...
én se jutok sokszor egy nap alatt a végére, de tudom, hogy miért: mert én azzal kezdek, amit a legjobban szeretek: fürdőszoba, vécé, konyha, és csak a végére jön a szoba (portörlés, porszívózás, ablakmosás, satöbbi), utóbbi általában átcsúszik másnapra...
Sziasztok!
Ha valaki tudna segíteni valami ötlettel...
Költöztünk, és a szekrények ajtaját ragasztószalaggal rögzítettem. Most aztán a szalag felső része levállt, a ragasztó, (nevéhez hűen)ragaszkodik a szekrényhez. Mivel lehetne leszedni, hogy a politúr? ne sérüljön?
Előre is köszi: Marianna
Már én is majdnem végeztem a nagytakarítással. Nálam a nagytakarítás azt jelenti, hogy amellett, hogy mindent letörölgetek (ezt minden héten, valahol minden nap kell)és ablakot pucolok, függönymosás is van.
Az igaz, hogy akkor jön be a por, ha nyitva van az ablak, de én nem bírnám ki, hogy ne nyissam ki az ablakokat. Nálam napközben már most is majdnem minden ablak nyitva van. Ebben a szép időben csak este kell fűteni, és a napsugarak is melegítik a lakást, és írtó jó friss levegő és virágillat van bent nálunk.
Mi az igazi hatalmas tavaszi nagyakarítást húsvét előtt szoktuk csinálni!
De most egyfolytában az lesz nyárig.....
További ajánlott fórumok:
- Ki, hogyan csinálja a nagytakarítást?
- Ajánlanátok jó általános felület lemosót nagytakarításhoz? Amivel könnyen lehet az ajtókat, konyhát, szanitert tisztítani.
- Miért karácsony meg húsvét előtt csinálnak az emberek nagytakarítást? Amúgy nem kell takarítani ennyire?
- Idegen helyen nagytakarítás, hogy kezdjem?
- Tavaszi nagytakarítás-kon konkrétan kádtisztítás
- Ünnep előtti nagytakarítás?