Tavaszi leves recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tavaszi leves hozzávalói:
- vöröshagyma
- zöldpaprika
- répa
- gyökér
- paradicsom
- krumpli
- apró levestészta
- őrölt paprika
- só
- zsír/étolaj
- víz
A Tavaszi leves elkészítési módja:
Kevés vöröshagymát apróra darabolunk, zöldpaprikát, répát-gyökeret vékonyan felszeljük, a krumplit falósra daraboljuk. Mindezt felöntjük hideg vízzel, bele ízlés szerinti sót, öntünk a tetejére egy kis őrölt paprikát, és egy ek. étolajat, vagy fél diónyi zsírt. Amikor a zöldségek félig megfőttek, belecikkezzük a paradicsomot, és amikor ismét forrni kezd a leves, belerakjuk az apró tésztát is.
Lehet ízlés szerint egyéb fűszerrel is ízesíteni.
Legfinomabb, amikor valóban friss tavaszi zöldségekből készítjük, semmi fagyasztott, vagy konzerv-áru nem kerül bele. Gyors, egyszerű vitamin leves.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Napsugár8, 2022. ápr. 24. 13:31
A tavaszi leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.