Tartós hasmenés miatt tükrözés (beszélgetős fórum)
Ha választani lehet az X prep és a keserűsó közül az utóbbit válaszd.
Három alkalommal csináltak nekem tükrözést, egy alkalommal pedig irrigoscopiát.
Az irrigoscopiánál nekem is X prepet kellett innom, de azt hittem az összes belsőséget kihozza belőlem úgy görcsölt a hasam.
A keserűsónál ilyen nem volt, ott csak éreztem, hogy jobb, ha ellátogatok a lakás legkisebb helyiségébe. Igaz aztán nem is nagyon tudtam felállni onnan csak 4-5 óra múlva :-))
A keserűsó hátránya, hogy viszonylag sokat kell meginni belőle. Nekem 4 l-t kellett volna, de kettő után már inkább visszafelé jött mint lefelé.
Ha bódításban fogják csinálni a tükrözést, akkor semmire nem fogsz emlékezni. De ebben az esetben mindenképpen kísérővel menjél, mert nem biztos, hogy egyedül hazatalálnál.
Nekem 4-5 órán keresztül szinte teljes filmszakadás történt a bódító szer beadása után, de mikor másnap már kitisztult teljesen a tudatom arra sem emlékeztem, hogy az előző este folyamán /a szer beadása után 10 órával/ mit csináltam pontosan.
Elvileg azt mondják hogy ez az X-prep ilyen tömény csokoládé ízű béltisztító.....nem tudom.
Nekem ez lesz a legelső tükrözésem...
én is keserűsósra emlékszem. Egyszerre volt édes, és sós. Ki is hánytam az esti adagot.
Fleet phospho-soda belsődleges oldat volt a neve az enyémnek.
??
Mit kaptál te?
Negyedóránként kellett meginnom 2.5dL tömény keserűsós oldatot egész éjjel
Na, az szörnyű volt, a tükrözés egy sétagalopp volt ahhoz képest
no várj! Alsó, vagy felső tükrözésre mész? Nekem gyomor- nyombél volt.
A másikról nem tudok nyilatkozni...
igen, volt. Lisztérzékenység a diagnózis.
Ne ijedj meg! Semmi nagyon nagy dolog. Annyira nem kellemetlen, mint amennyire sokan eltúlozzák azt. Mivel a lisztérzékenyeket kötelező tükrözni, szövettan miatt, sokan átestünk rajta. És legtöbben a Fb csoportban is azt mondják, h simán túlélhető!
A kapkodást én is úgy értem persze, hogy az orvos által felírt cuccot kell tolni :-)
De tény, hogy állati kellemetlen lehet.
Nektek volt már tükrözésetek tartós hasmenéssel?
Nekem lassan 3 hónapja tart,tükrözésre csak 1 hónap múlva kaptam időpontot.