Vastagbéltükrözés miatti hashajtás során mennyi idő alatt tisztultatok ki? (beszélgetés)
Sziasztok
Szeretném megkérdezni töletek hogy szedet e valaki közülletek végbél tükrözés elött Maxalole
port és ha igen hogyan kellet alkalmazni ?
lehetet e mellete enni vagy csak folyadékot lehetet inni
A férjemnek lesz tükrözése és ezt kapta de tegnap kezdtük el szedni viszont nem hajtotta meg egyáltalán
Elöre is köszönöm a válaszokat
Szép napot mindenkinek :)
Nem hiszem, hogy bármelyikünk pontos számot fog mondani...sokszor és sűrűn :)
Azt a napot úgy is erre kell szánnod, ne tervezz semmi mást. Szépen, békésen iszol és ürülsz...ennyi lesz a dolgod. Ne akarj előre statisztikát...nincs értelme. Ha betartod az előírásokat, akkor minden rendben lesz :)
A folyadék mennyisége nem olyan vészes, nekem többet kellett... De ha 4 liter gusztustalan löttyöt kell meginnod, akkor nem irigyellek. Remélhetőleg se íze, se bűze nem lesz és akkor könnyen lecsúszik neked is.
Ne parázz rá nagyon, kívánni fogod a folyadékot, mert szinte átfolyó rendszerben fogsz üzemelni. Én éhes sem voltam. Ami furcsa volt, hogy nagyon fáztam...
Mikor lesz a vizsgálat?
értem. És kb hányszor mentél WC-re és milyen gyakran?
Macrogoll 4000-t ismeri valaki?
Nálunk mindenki kapott akinek hasi műtéte volt. Sőt nekem műtét után volt vizes hasmenés ami barna volt, de az elmúlt. A többieknek nem volt széklet, kapott mindenki, utána lett, na akkor már csak víz jött ki amíg nem ettem.
Műtét előtt nem ettem aznap és előző nap sem.
Ha már többnyire vízszínű, amiben akad valami cucc, az nem gond. De a doki fogja látni úgyis, amikor elkezdni felvezetni a csövet. Ha már az elején látja, akkor nem is folytatja, hanem új időpontot kapsz és átbeszélitek, hogy mi volt a gond, mit nem tartottál be megfelelően. Olyan is van, hogy a hashajtó nem hat rendesen, de az nagyon-nagyon ritka.
Kérdezd meg a dokit, bár azért azt nem hiszem, hogy totál csak víz jött ki, ha a műtét előtt ettél. A hashajtó nem kerüli ki a dolgokat. Illetve azt sem értem, hogy miért kaptál hashajtót műtét után. Nem azt mondom, hogy ilyen nincs, nem vagyok orvos sem, de egy vakbélműtét után tőled hallom először, hogy kaptál. Tesómat is műtötték és számtalan ismerősömet, mindegyiket sürgősséggel, mint általában, mert nem napokig lappang egy vakbélgyulladás. Műtét után nem ehettek 1 napig és infúziót kaptak, de szó sem esett hashajtásról. Abban az esetben lett volna csak, ha nincs széklet, mert akkor felmerülhet valami komplikáció.
de aki nem tisztult ki, annak meg kell ismételni a vizsgálatot? Honnan fogom akkor tudni, hogy azért megfelelően kitisztultam, ha nem csak víz fog jönni a végén sem?
Egyébként műtét után mikor hashajtót adtak és még nem ettem semmit, akkor csak víz jött, addig ameddig nem ettem. Ez akkor miért lehetett? Műtét előtt meg nem volt hashajtás mert sürgősségi műtét volt.
További ajánlott fórumok:
- Akinek volt már vastagbéltükrözése, írja le milyen volt...
- Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak?
- Kinek tükrözték már a vastagbelét?
- "Hobbim az életben maradás, bárhol, bármikor, bármi áron" - Életem vastagbél nélkül
- Miért mennek az emberek inkább nőgyógyászati rákszűrésre, mint például vastagbélrák szűrésre, amikor az jóval gyakoribb?
- Téged is fenyeget a vastagbélrák?