Antibiotikum kúra miatt hasmenésem lett, mivel kezeljem? (tudásbázis)
Ez már hercehurca, újra megy a hasam. Nagyon nem marad meg bennem semmi! Szuper lesz így vizsgázni menni! Most már nőgyógyászati panaszaim is vannak! 😂 De sebaj, éljen az antibiotikum!
Köszönöm a hozzászólásokat!
Választhatsz kire hallgatsz,,de az ab-nál szedd be a mennyiséget,,minthogy esetleg ennyi hercehurca után,az legyen a vége hogy nem volt elég.
Akkor kezdheted megint.Jobbulást.
Köszönöm az eddigieket!
Enterolbol kettőt szedek napok óta, a hasmenés enyhült. A minősége szilárdabb lett, de tök mindegy mit eszem, utána nemsokára menni kell!
Egy hete tart a kúra, pénteken lesz vége. Annyi még, h a gasztro doki 10 napot mondott, a háziorvos meg kontrázott, h szedjem nyugodtan 14 napig. Hülye ez.... Szerintetek? Sztem 10 nap bőven elegendő ebből a sok antibiotikumból.
Kb. ennyit ér az állami ellátás. Nekem szó nélkül felírta a magánorvos a másik gyògyszert.
Tarts ki... vicces. Tartson ki ő , szerintem ne szedd tovább azt az antibotikumot ha egyszer BETEG vagy tőle. A Protexin Balance nagyon jó pre- és probiotikum, én azt kezdtem el szedni mikor a Normix "lemérgezett" és abba kellett hagynom a szedését. 1 hét Protexin után kezdtem a másik antibiotikumot.
Enterolt vény nélkül is lehet venni. Nem biztos, hogy a napi egy elég. Én 2-3-at szedtem legutóbb.
De mellé szedhetsz másfélét is, csak ne egyszerre az antibiotikummal:
A kefír is jó.
Az recept nélkül kapható.
Valts ki másfajtat, ha ez nem használ, sztem ez nem akkora gond és nem hónapokig kell szedned a gyógyszert.🙂
Update: hívtam a dokit (nem magán) ott azt mondták tartsak ki. 😟 Nem kaptam másik gyógyszert. Ha hétfőn is megy a hasam hívjam. És azzal jött h hasmenéses időszak van, nincs e az ismerőseim között beteg.
Enteriolt egyet írt...
Menj vissza, vagy próbálj a háziorvosodtól tanácsot kérni.
Nekem is volt ez a heli..., de nem volt utána ilyen tünetem. Én sokat fogytam előtte és már az első héten kezdtem visszaszedni. Ne hagyd abba!!!!!!
Probiotikum.
Látom, hogy szedsz, de lehet, hogy rosszul vagy többet.
Sziasztok!
Szerdán kezdtem egy antibiotikum kúrát, helicobactert mutatott ki a tükrözés. 10 napig tart, 3 féle gyógyszer + savlekoto + probiutikum. Két napja folyamatosan megy a hasam, bármit eszek kis idő múlva mehetek a dolgomat intézni. Nem eszem olyat, ami előidézné. Tanácstalan vagyok, mert nagyon kellemetlen egyrészt a munkahelyen, másrészt picit aggódok h bélgyulladás lesz. Nem mellesleg nem érzem jól magam.... Tudnátok valami hasznos tanácsot adni? Szén tablettaesetleg? Szívem szerint abba hagynám ezt a nyavalyás gyógyszer szedést! Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Gyakori piros torok !!!!!! antibiotikum helyett mivel kezeljem??
- A másfél éves kislányom candidát kapott az antibiotikumtól, hasmenése van, nem akar enni semmit. Mi a teendő?
- 6 hetes fiam vesemedence gyulladás miatt antibiotikumot szed itthon, én meg belázasodtam.Így mit szedhetek be, ami nem árt neki.Algopyrin?
- Volt, aki nászutas cistitis miatt fél év esemény utáni antibiotikum szedésre kényszerült? Utána elmúlt?
- Befolyásolhatja-e a beágyazódást, ha antibiotikumot szedek (fertőzéses torokfájás miatt)?
- Zmax antibiotikum után fél órával hasmenésem volt. Felszívódott?