Tarthat-e valaki erre vonatkozó képzettség nélkül testsúlycsökkentő fogalkozásokat, aerobic-órákat, amikért pénzt fogad el? (tudásbázis)
Ő tartja.
Otthon is, meg a wellnessben is.
Igazából nem akarnék alátenni, csak ha nagyon nagy a pofája. Teljesen elszállt magától, és ok nélkül bánt meg embereket. Ő teljesen meg van győződve a saját hatékonyságáról, és az a legnagyobb baj, hogy másokat is meggyőz erről.
Ha a böngészett dolgokat legalább hatékonyan tudná alkalmazni, akkor talán engem se érdekelne annyira.
De egy nagy nulla. Követhetetlen ritmusú zenére tartja az edzést valóban túlsúlyos emberek részére; mi van, ha valakinek mondjuk szívrohama lesz? Szerintem akkor sem tudná, mit tegyen (azon kívül, hogy mentőt hív)!
Az meg másodlagos, hogy a tevékenységével tényleges edzők elől veszi el a lehetőséget.
Nem tudom, mire vonatkozott a pályázat, de ha a kiírásban benne volt a megfelelő képzettség, akkor nagy szar van a palacsintában, de aki kimondja, hogy büdös van, annak majd kicsit lassabban fognak menni az ügyei, meg kicsit többet mennek hozzá ellenőrizni.
A wellness központban kérdés, hogy milyen munkakörbe van felvéve. Valószínűleg nem edző papíron, de ha ó tartja az órákat, akkor simán fel lehet nyomni a kócerájt.
Kérdés, hogy ez kinek és miért éri meg.
A pályázatait a helyi polgármesteri hivatalon keresztül intézte. Akkor lejöhet, mennyire csókos? Most egy wellness-központba vették fel - nem is értem, hogyan, hiszen nincsenek papírjai, - és ott tart aerobic-órákat, plusz ahol lakik, ott is.
Ismereteit videokazettákból, wellness-magazinokból szerzi-szerezte. Egész nap a netet bújja, hogy ismereteket szerezzen. Ezzel szemben most szedett fel 10 kilót... Nem igaz, hogy ez senkinek nem tűnt még fel? Mármint azoknak, akiknek órát tart?
De tudom, csak én nem igyekszem lenyomni ezzel senkit. Legalábbis azzal, amit én csinálok. Tudom, hogy ez így ilyen formában álszentségnek tűnik tőlem, és rosszindulatúnak a kérdés maga, annak ismeretében, amit én csinálok.
De én nem veszem el másoktól a munkát a tevékenységemmel (amit mellesleg hónapok óta nem csináltam), és nem túrok ki senkit, csak azért, mert hosszú a nyelvem, és sebesen tudok nyalni.
:)
Szóval:
ismerek egy csajt. Van neki vagy három gyereke. Egyszer a fejébe vette, hogy ő igenis lefogy. Tornázgatni kezdett. Olyan szinten elragadta a hév, hogy másokat is bevonzott. Mindemellett azt azért megjegyezném, hogy szerintem, - és mások szerint se - fogyott egy kummát se. Na oké, ne legyünk ilyen genyák: talán egy keveset.
Edzéseit a youtube-ról rakja össze, videokazikat bámul, és osztja az észt. Zenére tornáznak, innen-onnan összerakott, nem szabályos, helytelen mozdulatokat végeznek.
A csaj addig jutott, hogy heti X alkalommal összeröffentette a helyi ducikat, és együtt ugrálnak.
Pályázatokat nyújt be, és nyer meg - mindezt képzettség, és megfelelő alapok nélkül. Teheti ezt úgy, hogy egy adott helyen valakinek a valakije... Nincs olyan nagy háttere, egyszerűen csak annyi, hogy jó időben van jó helyen, vagy mindig a legelső helyen tapsol, amikor tapsolni kell.
Képzett emberek helyére pályázik, és neki nem kell azon gondolkozni, hogy a lakóhelyén munka nélkül marad, mert mindenhol megvan a kiskapu, amin bebújhat.
A kérdésem az, hogy vállalkozói engedély, egyéb engedély és képzettség nélkül végezhet-e ilyen jellegű oktatást? Nyújthat-e segítséget, adhat-e órát kizárólag youtube-os, videokazettás és pár női magazinos ismeretek alapján másoknak? Tarthat-e edzést?
Ha ez illegális, lehet-e jelenteni valamilyen felügyeleti szerv felé?
Tényleg működhet ebben az ágban valaki úgy, hogy nem is ismeri teljes körűen a "foglalkozásához" kapcsolódó egészségügyi ismereteket sem?
A húgom hónapokig tanulta ezt a szakmát, és kemény vizsgákat tett. Nem egyszerűen leemelt a polcról egy kazettát, mint ez a nő. Igaz, hogy nem ezen a téren melózik, de sokkal több alapja lenne rá (félreértés ne essék, nem egy településen élnek, és engem nem a bosszúvágy vezérel).
Hogyan nyújthat be pályázatot valaki ilyen háttérrel? De még jobb kérdés: hogyan is nyerheti el?!
Szerintem az ilyen ember valamilyen szinten "káros". Nem ismeri a kockázatokat, az anatómiát, a sérülések kivédésének formáit egy edzés során. Emellett pedig elveszi azok elől a lehetőséget, akik tettek azért, hogy ezt a munkát végezhessék.
További ajánlott fórumok:
- Ivott már valaki Testsúlycsökkentő Mályvateát? Mi a tapasztalatotok? Milyen adagban ittátok?
- 3D műszempilla rakással szeretnék vállalkozást indítani. Nem vagyok sem kozmetikus sem fodrász. Kell a vállalkozáshoz valamilyen képzettség?
- Milyen képzettséggel/végzettséggel dolgozhat valaki könyvesboltban? Esetleg, ha egyetemre menne az ember?
- Dr. Chen ZERO Fat testsúlycsökkentő kapszula vélemények
- Tapasztalatok az ételszállító cégek diétás, testsúlycsökkentő ételeiről.
- Premium Regular testsúlycsökkentő italpor pontos összetétele?