Tárkonyos pulykaragu-leves recept
60 perc
A Tárkonyos pulykaragu-leves hozzávalói:
Hozzávalók:
40 dkg f.pulyka felsőcomb (de készíthetjük cs.combból,cs.mellből is),
1 kis fej v.hagyma,
20 dkg vegyes zöldség,
2 dkg zeller,
10 dkg zöldborsó,
10 dkg gomba,(lehet konzerv z.borsó és gomba is),
5 dkg liszt,
2 dl tejszín,
1 db citrom,tárkony ízlés szerint
A Tárkonyos pulykaragu-leves elkészítési módja:
Elkészítés: A húst lebőrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk.Ap apróra vágott v.hagymát olajon megpároljuk,majd a húst rárakjuk.Ezután a kockákra vágott zöldségek,majd a borsó és a gomba következik.Felengedjük húslével (kockából is készíthető),tejszín habarással besűrítjük.Apróra vágott z.petrezselymet,finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét,pici sót. Ha konzerv z.borsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.
Tanácsok:
Aki nem szereti a gombát,el is hagyhatja,attól még tartalmas és finom leves marad.
Kevés tejjel lehet még "lágyítani" a leves ízén.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: aryes32, 2021. jún. 2. 10:02
A tárkonyos pulykaragu-leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.