Tárgyfüggő vagy? (beszélgetés)
Persze hogy ragaszkodom tárgyakhoz,rengeteghez, fel sem tudom sorolni.Hozzám tartoznak.
Az első hozzászólásból nem ez derült ki,hanem a sok kis kacat ami a táskákban lapul.Mert az nekem nem okoz függést.
Ha esetleg valakit érdekel:
A következő felsorolásban a Feng Shui elvei szerint kiselejtezésre várnak. Röviden ismertetem az egyes
tárgyak hatását is, mely alapján mindenki eldöntheti hogy vállalja tovább a hatását, vagy változtat és
lomtalanít.
1.Tárgyak, melyeket legalább 2-3 éve nem használtunk és nem is fogjuk valószínűleg
Hatása: elzárjuk az új lehetőségek zavartalan áramlását, felesleges kötünk le az adott életterületen
energiát
2. Törött, csorba, javítgatott tárgyak
Hatása: a kedvező új lehetőségekről azonnal kiderül a szépséghiba, mindig előkerül valami rossza a
jó mellett
3. A tárgy olyan személyre emlékeztet aki fájó, negatív élményeket hagyott maga után
Hatása: bizalmatlanság, tudat alatt várjuk a negatív események bekövetkezését, természetesen ezzel
elő is idézzük őket
4. Halálesetet követően az elhunyt személyes tárgyai, használati eszközei
Hatása: a múlthoz köt, nem élhető meg az adott életterület kínálta új lehetőség
5. Utált tárgyak
Hatása: negatív hozzáállás az adott életterület eseményeihez, valamely életterület teljes elutasítása
6. Régi ruhadarabok, nem megfelelő méret, divatjamúlt, rongyos
Hatása:torz, időszerűtlen énkép, hibás önismeret, elavult szerepek, sablonok ismétlése, raktározása
7. Nem működő eszközök (amennyiben lehetséges a javítása és nem túl költséges csináltassuk meg)
Hatása: a z érintett életterületen tapasztalható patthelyzet, kiúttalanság, döntésképtelenség,
beleragadás egy működésképtelen helyzetbe
8. Tárgyak melyeket nem kedvelt személytől kaptunk, így rossz érzetet okoz már a puszta látványa is
Hatása: kiszolgáltatottság más személynek, feleslegesen fenntartott viszony, alárendeltségi helyzet
9. Szárazvirágok, kipusztult növények
Hatása: energiahiány lép fel, lehetőség nélküliség, siránkozás elszalasztott lehetőségeken,
fejlődésképtelenség, elmúlt érzelmekhez kötődés....
Ja, kidobni és sem szoktam a dolgokat, legyen az ruha, apró tárgy vagy bármi, inkább elajándékozom:))
Mindig találok olyat, akinek "nagy szüksége" van az általam semmirevalónak, vagy használhatatlanak tartott dologra.
Nem, kifejezetten idegesítenek az apró mütyürök, nippek, semmire nem használható dolgok.
És a "még jó lehet valamire" gyűjtögetés.