Tápszer (beszélgetés)
Szia kreko79,
én annó a gyerekorvosomra hallgattam, de azért mikor már a fiam nagyobb lett, és gyerekitalokat ivott a doboz hátoldalán lévő összetevőket is átnéztem választás előtt. Nekünk a Nestlé termékek nagyon jól beváltak, meg vagyok velük elégedve és minden korosztályt kielégít.
Szia dalya!
Igazad lehet, egyetértek. Szerintem a legideálisabb, ha anyatejjel tápláljuk a picit minimum 6hónapos korig, de ha ez nem megy, akkor se keseredjünk el! A mai probiotikumos tápszerek már nagyon hasonló összetevőket tartalmaznak mint az anyatej. A tehéntejjel azonban nagyon vigyázni kell. A védőnők és a dokik sem ajánlják.
Sziasztok,
teljesen egyetértek veled, a tej manapság már teljesen más mint azelőtt. Ki vagyok akadva azon, hogy egy hűtőből kivett tejre rá van írva, hogy még hét hétig is eltartható. Nem is tudom hol lehet frissen fejt tejet beszerezni. Épp a minap beszélgettünk édesanyámmal, hogy milyen jó lenne a közelben egy olyan piac, ahol a közeli termelők árúit lehetne megvenni, amiben semmi tartósítószer nincs.
Ti mi alapján választotok tápszert, junior itelokat a gyerkőcöknek?
Szia kismary32 :)
A nővérem már próbálta a Nestlé Junior vaníliás babaitalát. Ugyanolyan finom, mint a kakós ízű változat. A baba is szerette. Ugyanaz a csomagolása, csak sárga a doboza, egy kék macival...Szerintem érdemes keverni egy picit az ízeket, hogy ne legyen egyhangú az étrendje
Szia! Én sem tudtam hogy van belőle vaníliás is!
Az is gabona alapú, mint a kakaós változat?
Próbálta már valaki? Milyen?
Szia
mi az hogy a vaníliásat is? Van belőle vaníliás változat? Nem is figyeltem, és ez is olyan mint a macis csak vaníliás?
Próbáld ki a vaniliásat is,nekünk az a favorit.:-)
Szeretem,hogy nem túl édes.
Szia! Igazán nem akarok beleszólni hogy mit adsz a babádnak, de a túrórudi nem a legegészségesebb édesség a piciknek. Tudom, sokan úgy gondolják hogy egészséges, mert túró van benne, viszont a csoki bevonatban hidrogénezett növényi zsír van, ami kimondottan egészségtelen. Én is megdöbbentem, amikor a csomagoláson elolvastam.
Ha már édesség, akkor valami kevésbé rossz legyen..szerinem...
További ajánlott fórumok:
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Beba HA tápszer!
- A szoptatás kontra tápszer
- 6 hónapos babának répafőzelék. De hogyan? Tápszerrel vagy anélkül?
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)