Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tápiókapuding recept

Tápiókapuding recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tápiókapuding hozzávalói:
100 gr tápiókagyöngy
2,5 dl víz
1 vaníliarúd v. vanília aroma
5 dl tej (növényi v. állati)
7,5 ml folyékony édesítőszer
gyümölcs
diétás lekvár


A Tápiókapuding elkészítési módja:
Egy nagyobb lábasban beáztatjuk a tápiókagyöngyöket a vízben és beletesszük a vaníliarúd magjait v. az aromát. Jó lenne, ha előző este beáztatnánk, de fél óra alatt is megszívja magát a gyöngy. Ha már megszívta magát a tápióka, felöntjük tejjel és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. Amikor puding állaga lesz levesszük a tűzről, elkeverjük benne az édesítőszert, a vaníliarudat pedig kivesszük belőle. Poharakba rétegezzük a gyümölccsel.

Ha előző este elkészítettük, hűtőben tároljuk fogyasztásig. Az ízek jobban összeérnek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tápiókapuding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook