Tápiókapuding recept





100 gr tápiókagyöngy
2,5 dl víz
1 vaníliarúd v. vanília aroma
5 dl tej (növényi v. állati)
7,5 ml folyékony édesítőszer
gyümölcs
diétás lekvár
A Tápiókapuding elkészítési módja:
Egy nagyobb lábasban beáztatjuk a tápiókagyöngyöket a vízben és beletesszük a vaníliarúd magjait v. az aromát. Jó lenne, ha előző este beáztatnánk, de fél óra alatt is megszívja magát a gyöngy. Ha már megszívta magát a tápióka, felöntjük tejjel és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. Amikor puding állaga lesz levesszük a tűzről, elkeverjük benne az édesítőszert, a vaníliarudat pedig kivesszük belőle. Poharakba rétegezzük a gyümölccsel.
Ha előző este elkészítettük, hűtőben tároljuk fogyasztásig. Az ízek jobban összeérnek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: denique, 2016. aug. 22. 17:48
A tápiókapuding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.