Tapasztalataim az illóolajokkal (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Tapasztalataim az illóolajokkal
Mentha piperita - borsmenta
Eugenia caryophyllus - szegfűszeg
Rosmarinus offic. camphre - rozmaring
Hígítva használd őket mindenképp, tudnak csípni-rúgni-harapni :) Akár egyenként, akár együtt is alkalmazhatóak.
Sziasztok!
Ha valaki komolyan érdeklődik az illóolaj iránt, érdemes venni egy szakkönyvet, hisz van olyan olaj, amit pl. várandósak nem használhatnak. Ilyen a boróka. De több olajjal is óvatosan kell bánni.
Én a citromot évek óta használom: illat diffúzorba, fertőtlenítő sparybe. Ez utóbbi jobb, mint a készen kaphatók, mert nem ragad tőle a kezem. de nem csak kézre használom. Ha nyilvános wc-t kell használni, előtte mindig lefújom a deszkát. Rozmaringgal keverve nagyon jó levegő fertőtlenítő.
1 hete készítettem haj ápoló olajat a Khadi mintájára, abba rendeltem édesnarancs, gyömbér és kubeba olajat. Már nagyon várom.
Mindig örülök, ha valaki észreveszi a természet szépségét, hát még ha használja is az erejét :)
Én a Panaromnál kerültem közeli kapcsolatba az illóolajokkal még 2000-ben. Addig sem éltem kémiai gyógyszereken, de attól kezdve még az a kevés alkalmi is kiiktatódott az életemből. Az akkor egy éves lányom gyógyszert nem szedett, ha fájt valamije, magától jött és kérte a mézes cseppeket, kívül-belül fürödtünk bennük :)
A DoTerrások is nagyon finomak és hatékonyak :)
Jó döntés, hajrá! ;)
Nálunk évek óta részei háztartásnak. A samponomba rozmaringot és levendulát cseppentek, az arcolajamba rozmaringot és egy csepp citromot.
Kánikulában egy csepp borsmenta a tarkómra, a fülem mögé, és mit nekem a negyven fok ;) Ilyenkor a vizembe is teszek egy-két cseppet, citrommal, grapefruittal, mikor mi van kéznél.
A párologtatóba is szinte minden nap rakok valamit. De nem a mécseset használjuk, hanem az elektromos, hidegpárologtatót, a tüzest nem szeretem.
Épp a héten várom az új szállítmányt, mert fogytán van már szinte minden ;)
Ha érdekel, az illolajok.hu oldalon rengeteg okosságot olvashatsz, ajánlom panarom.hu-t, utóbbi tulajdonosának van sok youtube videója, sokat lehet tőle tanulni. Ha facebookozol, nézd meg a mákvirág manufaktúra oldalát, ott is van tudomány ;)
Nem véletlen, hogy Kanadában a kórházakban is párologtatják a citrusfélék olaját, de ahogy írod,csak a terápiás minőségű, belső fogyasztásra alkalmasakat. A szintetikus vackokat jobb elkerülni.
Nekem valahogy eddig csak a télhez kapcsolódtak az illóolajok, eszembe sem jutnak, mikor már süt a nap. Nem tudom, miért van egy így. Talán mert már a levegőben is szállnak a virágok illatanyagai, nincs úgy kiéhezve a szervezetem :)
Gyógyhatásként még sosem használtam, csak a hangulatjavításhoz, például nagyon szeretem az ylang-ylangot, a vaníliát, télen a fahéjat, narancsot. Egész már a lakás, ha belengi az illat.
Ugrás a teljes írásra: Tapasztalataim az illóolajokkal
További ajánlott fórumok:
- Ötletek a tüdőbe inhalálás/porlasztás útján bejuttatható regenerálókról és azok hatásairól ( gyógyszerek, illóolajok és egyéb csodaszerek )
- Melyek a legjobb, legkellemesebb illatú illatosítók, illóolajok?
- Doterra illóolajok, tapasztalatok
- Neked melyik a kedvenc illóolajod és miért?
- Valaki ért az illóolajokhoz?
- Van valakinek tapasztalata az illóolajokkal kapcsolatban?