Tanuljunk egymástól, és takarékoskodjunk (beszélgetés)
Én flottacsomagban mobilozok, ha nem lépem túl a keretet (kb. 100 perc), akkor 2300 Ft
Telefon+net+tv (100+ csatorna, vezetékes korlátlan hívás) 6500 alatt kicsivel, de ezt a csomagot már nem lehet kötni azt hiszem.
Itt Ausztriában elég nehéz minden drága,föleg az élelmiszer.A közüzemi dijak is húzosak,na meg a lakásbérlés is.
Van valaki a hoxán esetleg aki itt él Ausztriában???
Az én bojlerem elvileg árammal is és fatüzeléssel is működik. Árammal nem használom.
A kerti zuhany nem éri meg, mert az odaszivattyúzás is áramot fogyaszt, és nem lehet előre tudni, mikorra melegszik fel a hordóban levő víz annyira, hogy zuhanyozni lehessen.
Már nem azért, de ha már a központi fűtés megvan, akkor természetes a meleg víz is. A kunszt az, amikor az ember kályhával fűt, akkor hogy lesz meleg vize.
Sokat számít egy korszerű mosógép is. Amikor a lányom nyert egy éves használatot egy vadonatúj technológiájú mosógépre, havi 4 ezer Ft-al csökkent a villanyszámlája,pedig ugyanannyit mosott, mint előtte a régi automatával.
(Az egy év letelte után jelképes áron megvehette a gépet, nem sokkal ezután elromlott, és garancia akkor már nem volt rá...)
Én a Tkomnál vagyok, a Tv (100 csatorna), vezetékes telefon (5000 lebeszélhető perccel), internet wiFi-vel, havi 8900 Ft. Az előfizetéses mobil ezek mellé a csomagban kötelező, az 4900 Ft, keveset használom, mert a fiammal ingyen beszélek, mással nem nagyon.
Itt sincs digi, és nekem a vezetékes telefon is fontos, főleg így, hogy a legtöbb vezetékest ingyen hívom. (Az UPC- nél csak a saját hálózatukat lehet ingyen hívni.)
Sokáig a 30-as hálózatnak ebben az utcakanyarban nem volt térerő, ezért vettem vodás Sim-kártyát egy telefonba, a fiam telefonja pedig feltöltőkártyás 30-as. Ezekre alkalmanként teszek 3 -3 ezer Ft-ot.
Nem vettem még LED-es izzót, de lehet, hogy fogok, Egyelőre kompakt fénycsöveket használunk azokba a lámpákba, amelyeket hosszasabban használunk. A villanyszámla nem szokott 8-9 ezer Ft-nál több lenni.
Szerintem a villany, víz, gáz, hasonlók elsősorban a család létszámától és a ház/lakás méretétől függ. Persze a telefonon lehet sokat spórolni, ha nem lógunk örökké rajta.
De legtöbbet még mindig a kaján tudunk/lehet fogni, ha akarunk valamennyit takarékoskodni.
Net vonalas telo tv-8000ft upc-nel.
Tmobile előfizetés 2x4200ft 1gb nettel es 2000ft lebeszelhetoseg. Ennel tobbet Sosem fizetünk telefonra, csak ha kulfoldon vagyunk.
Tankolás kb havi 30.000ft-nincs berletunk.ezen nem tudunk spórolni.
kozos kolteg 16.400ft- vizet tartalmazza.
Villany 5000ft, ha klíma megy akkor 7000ft. Minden izzó ledes. Kb kétnaponta mosogatógép es mosógép megy.hetvegen 3-4adag ruhat is mosok.amugy miutan lecseréltük az összes izzót 7000nel Sosem volt tobb a szamlank. Az is csak évente 1-2alkalommal esett meg. Amugy 5000ft plusz/minusz 200ft :D
Gáz havi átlagban 15.000ft. Bar én a diktalas hive vagyok.
Tipp:telekomnak van flotta csomagja fradi szurkoloi kartyara.mi ilyen 12 ft-ert beszelunk halozaton belul. Egymással párommal ingyen.
A digit regen szerettem.legolcsobb es nem rosszak.sajna ahol vagyunk nincs digi.
net 4100 diginél
tv 9070 upc
a mobilok voda 3 előfizetés 11200 Ft
plusz 2 üzleti red csomag
Ma kaptam Telekom számlát, fizetendő 7949 Ft.
Ebben szerepel hívásrészletező szerint 19864 Ft-nyi telefonálás (ami belefért a havi minden irányú 5000 perc ingyenesbe, Hoppá Plusz díjcsomag),vezetékes telefon hívószámkijelzéssel, Netmánia M internet díjcsomag.
Mi is, 9700
gáz átalány-23000
villany 9000
5000
mobil 2 férfi7000
Ebből mit lehet lefaragni?
Nem tudom, az átalányfizetés jó-e, de férjem ezt választja.
olvasnék ha lehet még pár példát ki és hogyan oldja meg
?
invitelnél összesen 7800.- (internet + telefon + 88 tv csatornával)
Most reklámozzák, hogy az új előfizetők ugyanezt most megkapják (6 hónapon át) 4800-ért. Ebbe nálam havi 3-4 db. pár perces telefon-beszélgetés fér bele, ha többet beszélek, a számla is több. De ez nekem bőven elég a mobil mellett.
Az a T-mobilnál havi 3500 Ft fix.
További ajánlott fórumok:
- "m""é""h"-szavad tartalmazza e három betűt, egymás mellett vagy egymástól távol./pl:poszméh, MegÉlHetés/
- Tényleg takarékossabb/olcsóbb a mosogatógép, mint a kézi mosogatás? (energia, vízhasználat, stb.)
- Hogyan főzzünk takarékosan?
- Hogy lehet az embereket így bezárni, elzárni egymástól?
- Elhidegültünk egymástól
- Hogyan lehet takarékoskodni otthon? Praktikák, ötletek...