Tanácsot kérnék Tőletek, milyen kutyust válasszunk? (tudásbázis)
na azért vannak elég érdekes tanácsok...
arra nem gondoltatok, hogy felnőtt kutyát vegyetek? menhelyit mondjuk? mégis csak látjátok,hogy hogyan viselkedik, nincs találgatás+örök életre hálás lesz
Közepes termetű kutya, ami jó vadász, (macskák távol tartása) nincs vele gond: beagle.
Vagy jagd terrier. Bár az kis termetű, de nagyon jó jelző, és nem harap, gyerekekkel is barátságos.
De a fiú mellé lehet inkább lány kutyus kellene, nem? értem, hogy nem akartok kiskutyust, de könnyebben elfogadják a különböző neműeket, legalábbis ez a tapasztalatom.
De ha azt hiszed hogy ez a fajta agresszív akkor csak nézd meg a képeimet amiken alszik a babájával.
"egy kezesbárány"
Én ami pulit vagy tacskót ismertem, az mind kissé agresszív volt. Pulit szerintem amúgy se lehet tartani egy kis területen, annak mozgás kell, szabad tér. És valami szörnyű a hangja.
Nekem a mudi az, amit a szívem csücske, én is ilyen kutyát szeretnék.
Igen, kinti, udvari kutyusra gondoltam, de nem nagyra, hogy míg hideg van kint, bent sem okozzon gondot/kárt. Mert míg megerősödik, benti kutyus lesz.
Viszont nem tudom, mennyire jó párosítás a Pincsi és a Tacsi????
Törpe spicc. Nagyon jó jelzőkutya,ugyanakkor kedves,hizelgő. Udvaron jól tartható.
A macskát kimondottan utálja.
Szia.
A puli kizárt! A férjem postás és az eddigi harapásai pulitól származnak.
Viszont a tacsi nem rossz ötlet! :))
Sziasztok.
A párommal arra gondoltunk, hogy Anyósomat meglepjük névnapja alkalmából egy kiskutyával. Mindig mondogatja, hogy milyen jó lenne egy közepes méretű kutyus, aki távol tartja az idegen macskákat és a házat is valamelyet őrizné. Van már nekik egy 10 éves palotapincsijük, aki a lakásban él, nem házőrző típus. Milyen kutyus válasszunk, amiből nem lesz "balhé"? A pincsi fiú, így az biztosan fiú kutyusban kell gondolkodnunk.
Köszönöm a segítségeteket, tanácsotokat.