Talp felsértése (beszélgetés)
Persze, viszont nagyon rég megvan, mert vigyázok a tisztaságára: mindig csak kiöntök belőle, nem érintem a flakont a gézhez.
Egy litert vettem, akkor nagyon nehezen, de sebész szakorvos ajánlására a férjem sebének kezelésére, talán tíz éve, és már ajándékoztam is el belőle vagy 2 decinyit. Lassan kezd fogytán lenni.
Jó tudni, hogy cukorbeteg bácsi lábszárfekélye is meggyógyult vele.
Legközelebb kisebb kiszerelést fogok venni azért.
Természetesen azonnal kell fertőtleníteni a sebet. Ebben egyetértünk.
Ismered a mondást: "Kinek milyen kalapja van, olyannal köszön."
Azért a te fertőtlenítőszered 2 ezer forint körüli árát össze sem lehet hasonlítani a hidrogén peroxid pár száz forintos árával.
Nekem jó az Octenisept is, én azt tartok itthon.
Általában sem tartok az elfertőződéstől, de fertőtlenítás után végképp nem.
Viszont fertőtleníteni a sérüléskor kell. Később már csak mélyebb sebeket kellene fertőtleníteni, a bőrsebeket a kenegetés csak ismét feláztatja. Azok jobban gyógyulnak, ha békénhagyjuk, lehetőleg szárazon és kötés alatt.
Tegnap este óta amennyit gyógyult és száradt, én nem áztatnám fel kamillával.
Az amúgy sem sokat ér, pláne amióta termesztik a kamillát.
Semmi bajod nem lesz. Én gyerekkoromban a sátorcövekbe léptem bele, sötétbe. Megvan mind a két lábam. :)
De olyan is volt, hogy fenyőfa faragás közben kis túlzással kettémetszettem a hüvelykujjam. Ügyeletes doki épp betegnél volt, az ápolónő csak szorító kötést tett rá. Semmi komoly gondom nem lett.
Viszont legalább éjszakára gézzel kösd be, mert a tapaszok "kiszívják", nem gyógyul alatta rendesen.
Én nappalra is sebhintőport, pár réteg vékony gézt tennék rá, és a szélein rögzíteném ragtapasszal. Szellőzzön, amennyire lehet.
Nem ígérem, hogy nem fogok még kérdezősködni... :D Igazából az elfertőződéstől tartok, hogy nem lett rendesen kitisztítva. De tényleg csak egy bőrsérülés, úgyhogy próbálom befejezni a túlaggódást :)
Köszii mindenkinek!
Bízom benne, hogy túlparázom!!!
Neeem, nem tenger, Balaton :)
Túlparázod.
Tengerhez mentek?
Mi a csudának kenegeted mindenfélével? Hagyd gyógyulni. Nem kell a bőrt leszedni.
Tartsd rajta a kötést, ne piszkáld. Majd este fürdéskor úgyis leveszed, majd utána cseréld a kötést.
És legyen otthon fertőtlenítő, az alap dolog.
Sziasztok,
Tegnap ahogy mentem le a lépcsőn kicsit megszédültem, és a korlátot tartó beton sarkába beleléptem. Jól felsértette a a talpam, vérzett nagyon, és feljött a bőr. A vérzést timsóval elállítottuk, a bőrt "visszahajtottam", letapasztottam, és hazamentem. Otthon később langyos vízzel megmostam, estére jégzselét tettem rá, de eléggé fájt. Sajnos nem volt otthon semmilyen fertőtlenítőm, így csak most reggel tudtam a munkahelyemen bekenni betadinnal, majd újra visszaragasztottam. Bicegek, nem tudok ráállni rendesen. Le kellene szednem róla a bőrt? Félek, hogy baci ment alá, bár tényleg azonnal leragasztottam... Nem mertem erősen mosni tegnap, mert fájt de most attól félek, hogy nem lett kitisztítva megfelelően... De remélem csak túlparázom :)
Érdemes venni rá hidrogén peroxidot és sebösszehúzó tapaszt? Hétfőn megyünk nyaralni...
További ajánlott fórumok:
- Maradj talpon című vetélkedőről mi a véleményetek?
- Ha a macska mindig a talpára esik, a vajas kenyér pedig a vajas részére, akkor, ha a cica hátára kötök egy kenyeret hova fog esni?
- Ezredszerre talpraállni
- Ha nem tudsz egyedül talpra állni, és nincs pénzed pszichológusra, akkor kihez fordulhatsz?
- Mit tehetünk a talpon keletkező szemölcsök ellen?
- Miért csíkos a csokimikulás és a csokinyuszi talpa?