Tallitont szed valaki szívritmuszavarra? (beszélgetés)
Szia Adry85 !
A Talliton vérnyomáscsökkentésre, a koszorúér
betegség okozta mellkasi szorító fájdalom (angina pectoris), valamint szívelégtelenség tartós kezelésére szolgáló gyógyszer.Én 18 éve szedem vérnyomáscsökkentésre.(Kezdetben elég volt naponta 1 szem, most már 60-hoz közeledve kell a napi kettő.)
A lényeg az, hogy a TALLITON NEM SZÍVRITMUS SZABÁLYOZÓ gyógyszer! Az egy teljesen más kategória. Csak hogy néhány ide tartozó gyógyszer nevét közre adjam:SOTALEX, CORDARONE,BETALOC,DRONEDARON stb Konzultálni kellene az orvosoddal,szerintem nem a megfelelő gyógyszert kapod!
Szia!
Én is a Talliton 6.25 mg-os tablettát szedem már legalább 2 éve. Nekem állandóan szednem kell,de csak napi fél tablettát,ez bőven elég.
Hamar kifejti a hatását,és csak nagyon-nagyon ritkán fordul elő velem,hogy még egy negyed tablettát be kell vennem heves szívdobogás miatt.
Elég sok,amit neked be kell venni,de nem tudom,mi a panaszod,és miért gondolja így az orvos.
Érdekelne,hogy aki szedi,mikor érezte a hatását,mennyi idő után múltak el a panaszai?És mennyi ideig kellett szednie?Én tegnap óta szedem de néha még mindig nagyobbat dobban a szívem....igaz ritkábban!Köszi a segítséget!:)
6.25mg tallitont írt fel az orvos,2*1/nap.
További ajánlott fórumok:
- Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen?
- Szívelégtelenségre szedett Bisoprolol mellé milyen szívritmusszabályzót lehet szedni?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- Volt valakinek terhesség alatti szívritmuszavara?
- Milyen tünetekkel jár, ha valaki hirtelen abbahagyja, a vérnyomáscsökkentőt, és a szívritmus szabályzót?
- Valaki tud bővebbet a szívritmuszavar miatti szívkatéterezésről?