Valaki tud bővebbet a szívritmuszavar miatti szívkatéterezésről? (beszélgetés)
Nem eret égetnek, hanem ideggócot, de amúgy így van. Nekem már három ablációm volt, sajnos lehet még lesz több is, mert az első kettő nem szüntette meg a problémát, a harmadik sem végleg, attól tartok. Ugyanis azóta is volt kisebb
Maga a beavatkozás nem fájdalmas, az érzéstelenítő injekció beadását leszámítva. Másnap hazaengednek, 1 hetet kell pihenni otthon. Kétszer végig éber voltam, a második alkalommal elkábítottak közben. Idegileg persze nem kicsit megterhelő hogy katéterekkel turkálnak a szívben... halálfélelem az megvolt, bár elvileg nem szoktak halálesetek előfordulni, és a beavatkozások 95%-a sikeres. De megmondta az orvos is, hogy előfordul, hogy csak átmenetileg, mert regenerálódhat a kiváltó góc. Mivel ők természetesen igyekeznek minimálisan roncsolni csak, amennyire muszáj. Nem egészen 2 hete estem át a harmadik abláción, de ma volt egy kisebb zavarom ismét... szerencsére elmúlt magától, és csak 110-ig ment fel kb. a pulzusom, nem is volt szabálytalan, de nagyon megijedtem természetesen. A második ablációm szeptemberben volt, azután is volt 2 ilyen "roham" (hirtelen megugró pulzus nyilvánvaló ok nélkül). Szóval attól tartok még visszakerülök oda a műtőasztalra.
További ajánlott fórumok:
- Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen?
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Holnap szívkatéterezésem lesz és nagyon félek!