Szűzérmék baconban recept
A Szűzérmék baconban hozzávalói:80 dkg szűzpecsenye
12 szelet bacon szalonna
1 cs. só
1 cs.fekete bors
1 csi.rozmaring
5 kanál repcemag étolaj
A Szűzérmék baconban elkészítési módja:
A szűzpecsenyét készítsük elő, hártyázzuk le, majd ezután vágjuk két ujjnyi szeletekre. Sózzuk,borsozzuk és csavarjuk körbe szeletelt baconnel.Jó szorosan tekerjük,hogy sütés közben ne dobja le a szalonnát a hús. Tűzzük meg hústűvel . Melegítsük fel egy serpenyőbben az olajat. Helyezzük bele a tekercseket és mindkét felét süssük meg a húsnak kb.8 perc alatt. Sülés közben nyugodtan nyomkodjuk meg a húst,így könnyeben átsül. Sütés közben a zsiradékba rakhatunk friss rozmaringágat vagy fokhagymagerezdet is.Ezektől még finomabb íze lesz a húsnak. Köretnek grillezett zöldséget vagy párolt rizst készítsünk hozzá. Sajtmártást is kínálhatunk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. febr. 16. 23:48
A szűzérmék baconban elkészítési módja és hozzávalói.