Szüreti csülök recept
A Szüreti csülök hozzávalói:3 nagy, kicsontozott bőrös csülök
40-40 dkg gomba és füstölt sonka
2 kg héjában főtt burgonya
3 nagy fej vöröshagyma
9+2 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyemzöld
6 dl tejföl
2 dl must
só, törött bors, olaj
A Szüreti csülök elkészítési módja:
A csülköket belülről jól megsózom, fokhagymával megtűzdelem, összegöngyölöm, s mint a sonkát, összekötözöm. Kukta betétjére teszem, öntök alá 6 dl vizet, s puhára párolom. A gombát felszeletelem és olajon sóval, borssal, egy csokor apróra vágott petrezselyemzölddel saját levében megpárolom. Hozzáadom a kis kockákra vágott sonkát, a felkarikázott vöröshagymát, és 2 gerezd összezúzott fokhagymát, majd ráöntöm a musttal elkevert tejfölt. A burgonyát felkarikázom, a csülköket felszeletelem. Egy nagy tepsibe terítem a burgonyát, sózom, borsozom, majd ráteszem a csülökszeleteket. A sonkás-gombás ragut a hússzeletekre kenem. Előmelegített forró sütőben 25-30 percig pirítom. Ha kész, megszórom a másik csokor apróra vágott petrezselyemzölddel. Tetszőleges savanyúsággal kínálom ezt a 8 főre való ételt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. okt. 8. 21:41
A szüreti csülök elkészítési módja és hozzávalói.