Szülés után 6 héttel újabb terhesség? (beszélgetés)
Nemrégiben olvastam egy szülésznő könyvét, ahol leírt egy esetet. Az ifjú apa és férj nem bírt magával, szülés után 3 nappal magáévá tette a feleségét, aki néhány nappal később heveny fertőzés következtében elhunyt.
Ki tudja. Egyik ismerősöm szülés után 5 nappal (!!!) szexelt már a férjével, amikor még javában vérzett. Csak a szerencsének köszönhette, hogy nem lett súlyos fertőzése. Én nem mertem volna bevállalni meg fájt is még akkor. De persze nem vagyunk egyformák...
azért ez így szerintem necces, mert szívhangot leghamarabb is 6-7 hetes korban hallhatnak...szóval nehezen hihető, hogy már a szülés napán terhes lett :-))
De amúgy a teát, homeós bogyók sem segítettek, pedig több tízezer forintom bánta beszerzésüket. Na mindegy, szinte minden rokonom tápszeren nőtt fel, a családban senkinek sem volt teje, mégis mindenki egészséges. :)
Már elapadtam. 1-2 csepp van még (pedig már december óta nem is próbálkozok), sós, Lea nem is szereti, csak rágja és ellöki magától. Valószínűleg a PCOS miatt nem vagyok képes szoptatni meg a stressz miatt apadtam el. Anyám is 3 hónaposan már tápszerrel etetett mert egyik pillanatról a másikra elapadt neki, addig pedig literszámra volt neki. Nekem abszolút nem jött be a több szoptatás több tej, nem termelődött újra, csak elfogyott. Vannak ilyen nők, ezt hormonprobléma okozza. De legalább emiatt a hormonális betegség miatt nem lehetek újra terhes. :)
Inkább a szoptatás terén mondanék valamit. Ha keveset teszed cicire a babát, kevesebb tejed fog termelődni. Igyál lactoherb teát, vagy csipkebogyó és hibiszkusz teát. Napi 3l folyadék, rendszeresen egyél, és minden szoptatás után fejjed ki alaposan a melledet. Igyál szoptatás és fejés közben is legalább egy pohár folyadékot. sokat használ. Gratulálok a kicsihez, jó egészséget kívánok és sok boldogságot!
Szerencsére szombaton megjött! :) 2 napig tartott, de legalább megnyugtatott! Mostantól életem végéig oda fogok figyelni a fogamzásgátlásra, nehogy megint ennyit kelljen idegeskednem, mint most...
Ha ez igaz bevállalnék a kicsi mellé (majd, ha megszületik) még egyet hamar.
Nem. Vagy 2 év GYED + 1 év GYES vagy 3 év GYES, ha nem dolgoztál előtte legalább fél évig. Szóval 3 évig fogom kapni a GYES-t.
Bocs, ha nem jól tudom, de sztem 3 év gyes nem jár senkinek, csak kettő, nem?
Lehet, h nem jól tudom
Elvileg a 2010. május 1 előtt született babákra még 2 évig kap GYED-et és 1 évig GYES-t az anya. Szóval, ha most terhes leszek, akkor február közepe-vége felé szülök, így még 3 év GYES járna nekem, mivel egyetemista vagyok és még nem dolgoztam, tehát GYED-re nem vagyok jogosult.
És ilyenkor mi a helyzet a járandósággal? Úgy értem dolgozol mondjuk 5 éve ugyanazon a munkahelyen, terhes leszel, megszülsz. Akkor ugye evidens a 3 év, de mi van, ha a 6 hetesen a doki bejelenti a tesót? Arra a babára már csak 2 év jár?
Szia.Az én férjem és a sógornőm között sincs egy év.anyósom észre sem vette a legelején,hogy terhes.Úgyhogy lehetséges....
Sziasztok.Az egyik szobatársam a szülése után elmesélte,hogy Ő 24 hónapból 18-at volt terhes.Úgyhogy hamar teherbe lehet esni és ez tök független a szoptatástól!Ő szoptatott rendesen!Védekezni kell a nem kívánt terhesség ellen.
Az én hugom és köztem egy év van, gondolom anyukám is a szoptatási idő alatt 2-3 hó esett teherbe.
A terhesség borzsztó sok mindent megváltoztat! Akár még a hormonrendszered is rendbejöhet!!
Én is örültem volna, ha még nem jön meg. Csak én ritkán szoptatok a kevés tejem miatt. :( Lehet ezért is jött meg rögtön...
És mi a helyzet, ha hormonok nélkül sose volt ovulációm? Fél év gyógyszerszedés segített rendbe tenni a peteérésemet, az első alkalommal teherbe is estem. Viszont ugye a terhesség és a szülés is "összezavarja" a szervezetet. Szóval elvileg megvan rá az esély, hogy az amúgy peteérés nélküli ciklusaimban most lesz peteérés a szülés hatására? Vagy visszatér a PCOS hatása, az anovuláció?
:)
én örültem annak a 6 hónap szünetnek.
Szerintem sem ritka,nekem az egyik ismerősöm ment a 6 hetes ellenőrzésre,ahol a doki közökte hogy szívhangját hallja a babának!
Szia, köztem meg a hugom, meg a battyám között sincs egy ev. Anyucikámék nagyon ügyesek voltak, harom év alatt, harom gyerek. Tehát bármi lehet, vegyél egy tesztet, aztán majd meglátod.
Nekem a vérzés 3 hét után elmúlt, 1 hétig volt sárga folyásom, utána 1 napig semmi, majd menzesz (orvos szerint és szerintem is az volt).
Köszi a válaszokat! Remélem nem lesz semmi! Ha meg mégis, akkor egészségesen ki tudom hordani.
Pampers, Zentagunarason laksz? Szép hely, voltam már ott 2X is! :)
Szerintem annyira nem is ritka. :)
teljesen elképzelhető egy újabb baba, még a rendszeres szoptatás sem véd teljesen.Szerintem ne tesztet csinálj, mert lehet a felborult hormonok miatt nem mutatna megbízható eredményt.Menj el a nőgyógyászhoz, ultrahangra vagy legalább hívd fel a teszt mutatna e megbízhatóan.
Furi hogy ilyen hamar megjött, nekem a gyermekágyi alig akart elmúlni a 6 hét körül és csak 6-7 hónap múlva volt mensim.
Az egyik tanárnőmnek a gyerekei egy osztályba jártak, pedig nem voltak ikrek... Gondolhatod... De szerintem ez iszonyatosan ritka...
Köztem és az öcsém között nincs egy egész év sem,pont az ilyen eset miatt.Csinálj tesztet.
Igen, én is így tudtam, de egyik ismerősömnek 10 hónap van a két gyereke között és a pici nem koraszülött, ergo rögtön összejött. Teszt nem volt, a férjemmel csak pár napja voltunk együtt, nem mutatna ki még semmit.
Szerintem várj, ha idegeskedsz az nem old meg semmit. Biztosat meg úgyis csak később fogsz megtudni...Én nem egy embert ismerek akinek 2 gyereke között nincs 1 év sem, tehát szinte rögtön szülés után teherbe esett, sőt van aki ugye már terhes, mikor megtermékenyül még egy petesejt...de ebből semmilyen következtetést nem lehet levonni.
További ajánlott fórumok: