Szülés után mennyivel ötlött fel bennetek az újabb terhesség gondolata? (beszélgetős fórum)
21 voltam mikor először szültem. Nem volt senki segítségemre, se férjem se saját részről, és a férjem 3 műszakban dolgozott, tehát nem merült fel. De! Minden a család, már jobb a helyzet anyagilag, csak eltelt 11 év. Megint szeretnénk, tavaly elhalt a 14 hetes babám. Próbálkozunk augusztus óta, hátha lesz csoda ismét. Imádom a gyermekem, mindig arra gondoltam, hogy így nem tudnék senkit sem szeretni, de mikor elvesztettem a babát, akkor már tudtam, hogy de igen! Lehet még,még,még szeretni, ugyanúgy, ugyanolyan nagyon! Ezt csak azért írom, mert máshol volt egy anyuka, aki úgy érezte a második babánál, hogy csalódást okoz az első gyermeknek, mert eddig ő volt a minden, és nem fogja tudni szeretni sem úgy, mint az elsőt. Ne történjen ilyen senkivel, de butaság. Már én is tudom! Nade fel a fejjel! Mindenki vágjon bele, sosem késő! Puszi mindenkinek!
2,5ev kellett..most a kistesòt tervezzuk eddig ùgy nèz ki hogy sikerrel ❤
Mi már a harmadik gyermekünk után gondolkozunk a negyediken.Nálunk kb.két év telt a két kisebb között.
Kb. két évembe került, mire hajlandó voltam foglalkozni (egy amúgy fantasztikus terhesség után) egy újabb szülés gondolatával. A két év úgy telt el: akárhány gyereket kihordok, csak szülje meg más. :D
A természet viszont közbeszólt, így lett 7,5 év korkülönbség a fiaim között.
A legviccesebb az volt, hogy a második terhességem már nem volt olyan fáklyásmenet mint az első, viszont a szülés meg se kottyant. :)
Úgyhogy sajnos nincs tuti recept.
Soha nem jutott többé eszembe.
Nekem is jók voltak a szülésélményeim. Ez abszolút nem befolyásolta a dolgokat.A szülés utáni teendők sokkal inkább.De a fáradtság miatt 5 év múlva ötlött újra a vágy egy újabb babára.
A gondolat már másnap,megszületett :)
Végül 4 gyermekem született :D
A nagyok között 27 hónap,a kicsik között 26 hónap a korkülönbség,de a legnagyobb és a legkisebb között 17,5 év ;)
(19év-17év-4év-20hónap)
1 héttel a gyerek születése után már biztos voltam benne, hogy szeretnék még.
Még 3,5 évvel a szülés után sem jutott eszembe. Vagyis nem. Nem szeretnék még egy újabb terhességet. A szülésélményem viszonylag jó volt, nem az az oka.
Annyira simán ment minden,azonnal jöhetne a következő
4 év után, de nem lett második. most már nem is akarok!
Kettőt terveztünk, sikerült 2.5 év különbség.
Olyan 3 éves lehetett a lányom, mikor felmerült bennem. Mert kezdett kinőni a kezem alól. Habár eredetileg csak egyet akartam.
Aztán fél év alatt nem jött össze, és közben elmúlt az érzés.
Nem bántam meg, hogy nem próbálkoztunk tovább.
Én is rögtön mondtam rögtön a szülésnél a nőgyógyászomnak, hogy a következőt is nála szülöm, végül azonban 20 év múlva született a második gyermekem.
4 éves elmúlt a lányom,amikor felmerült bennem a gondolat,de azóta sincs.
1-2 év, de elmaradt a véghezvitel
az első után már szülés után félperccel kb. A második után egy évvel... de nem lett harmadik végül :)
Az első után 2 év,a második után még a szülőszobán megmondtam a páromnak,hogy soha többet nem fogok szülni.Aztán 7-9 év mulva már szültem volna újra de nem voltam elég bátor,mostmár sajnálom.Jó lett volna.
Ha nekem valaki akkor szóba hozza az újabb terhességet, szülést, biztosan lecsapom! :))))
Persze, azután meggondoltam magam.
További ajánlott fórumok: