Szülés közben történt súlyos sérülés (beszélgetés)
Belőlem is kikönyökölték a 3800 gr-os fiamat és azt mondták, hogy egy 3 kg-os sok lett volna az alkatomhoz, de nem lett ilyen bajom.
Még nem is hallottam, hogy ilyen is előfordulhat a mai világban, bár vannak akik meghalnak, akkor miért ne ilyen ne fordulna elő:(
Jobbulást a fórumindítónak! Remélem hamar meggyógyulsz és minden rendben lesz!
Anyám a nővéremet 5,60-al szülte,még vágni sem volt idő...Repedt,de nem ilyen brutál módon.
Én kicsi voltam hozzá képest: 4,80. Velem vágták.
A húgom szívatta meg,a kis csenevész 3,20-al beakadt a bordái közé,így császározták.
Nálunk az átlag 3,20,remélem,most sem változik!
A legnagyobb: mikor szültem a nagyomat,az utolsó napon jött egy fiatal csaj,meg volt halva,mindene véres,de le sem zuhanyzott,csak ült az ágy szélén,és sírt,hogy "neki nem mondták,hogy ez fáj"! Behozták a babát pár órával később (csaj ugyanúgy az ágy szélén): eszement nagy csecsemő volt. Kérdezem,mennyi a súlya? 4,70! Mondom,és anyukád nem mondta,hogy ekkora fejet nehéz lesz kinyomni??? A vicc,hogy a szülei és a férje orvosok voltak...Senki nem szólt neki,hogy bizony óriási a babája??? Csak látták UH-n előtte!
Bocsi az off-ért!
Ha így áll a dolog, úgy is azzal védekeznek, hogy egyéni kötőszöveti tulajdonságod, hogy nem arra repedtél szét amerre a metszést ejtették, hanem a végbeled irányába.... Vagy a mások necces dolog ha a csikló, húgyvezeték irányába kezd repedni. A volt feleségem a csiklója irányába repedt, a vizelettartással szerencsére nem volt gond, de egy évig, vagy tovább is érzéketlen volt a csiklója. arról nem is beszélve hogy pokoli nehezen gyógyult, sokáig szenvedett vele.
Sok türelmet kívánok a helyzeted elviseléséhez, é teljes gyógyulást.
Bocsi,csak meglepett,hogy még vágással együtt is ekkora károkat okozott kifelé!
De akkor tényleg nem volt egy rekord súlyú baba...
Nem tudok mást mondani,mint azt,hogy teljes felépülést kívánok,és sok örömöt a picivel!
Hála az égnek nincs tapasztalatom,csak érdekelt,mi történt!
Egyértelmű, hogy műhiba.
Felháborító, hogy ilyen megtörténhet 2016-ban.
Én még nem hallottam olyat, hogy elutasítanák a szülőnők, hiszen rutin és szükséges, kötelező is.
Nem is értem, hogy lehet ezt egyáltalán választani vagy nem választani.
Jobbulást kívánok.
Gátmetszés volt?
Gátvédő metszés lenne a helyes kifejezés. Manapság valami érthetetlen okból elutasítják a nők ezt.
Remélem bepereled azt aki ezért felelős.Ne haragudj,de ez felháborító,hogy ilyen megtörténhet manapság!
Gyors felépülést kívánok!
Kedves Remény06!
Sajnos anyukám is hasonlóan járt: amikor született az öcsém, későn döntöttek a császár mellett, akkorra már a baba feje a szülőcsatornába ágyazódott, mégsem tudták megműteni.
Vákuummal segítették világra a babát, s a művelet közben a gát mellett a végbelét is átvágták...
Még az is elhúzódott, amíg elismerték, hogy tényleg baj van...
3 műtétre volt szükség, amíg rendbe jött:
- 1. sztóma műtét a tehermentesítés érdekében (hozzád hasonlóan)
- 2. helyreállították az átvágott bélszakaszt
- 3. visszahelyezték a kivezetett szakaszt
Sajnos ezek miatt főleg nem ő, hanem a nagymamák és én gondoztuk az öcsémet több hónapos koráig...
Anyunak azóta sem volt ezzel kapcsolatban problémája, az öcsémet imádom :D
Mindez több, mint 25 éve történt :)
Nagyon sok örömet kívánok a babához, kitartást a gyógyuláshoz, higgy benne, hogy minden jól alakul ezután! Nagyon szorítok neked!
Nagyon sajnállak, de sosem hallottam még ilyesmit. Viszont ez szerintem orvosi műhiba gyanús eset.
Nem vigasztaló, ha pénzt adnak, de talán segítene áthidalni a gyógyításával kapcsolatos anyagi kiadások időszakát.
További ajánlott fórumok:
- Szülés utáni történet, avagy mi történt velünk a kórházban
- Súlyos rendellenesség miatt, hogy zajlik a debreceni Klinikán a szülesztés menete?
- Nemrégiben súlyos családi tragédia történt, nem tudom feldolgozni... szerintetek menjek pszichológushoz?
- Szülés megindulás, megindítás kinél, hogy történt a 40. hét után?
- 2001-ben történt, az én szülésem
- Volt valakinek sulyos szem sérülése pl:szaruhártya illetve kötőhártya szakadás