SZTK-s szemészet vagy Optikusnál szemorvos? (tudásbázis)
A közeli kisvárosban nincs ofotért, sem Vision üzlet. Egyetlen maszeknak van három üzlete.
Ki szoktak jönni a faluba látszerész cégek, a legutóbbinak honlapja sem volt, csak épp hogy szerepelt a cégjegyzékben. Elég messziről jöttek ide, hát gondolom, drágábbak, mint mások. Én most már végképp nem látok rendesen a régi szemüvegemmel, kellene másik. Azért érdeklődöm, mert több,mint 10 éve írattam fel utoljára, akkor még TB-re.
A vizsgálat díja az SZTK-ban ingyenes, másutt meg 1500 Ft-tól kezdődik. Maga a szemüvegkeretre és az üvegre már nincs kedvezmény (tudtommal).
SZTK-ban hosszú a várakozási idő, az is lehet, hogy a vizsgálatra egy hónap múlva kapsz csak időpontot.
Első szemüveget kizárólag orvossal iratnék fel, ők több típusú vizsgálatot végeznek el a szemen, mint az optikusok.
Szia!
Szegeden jártam több optikában is,de a Szezsi optika a legjobb,és nem is drága.
Véleményem szerint.
Az SZTK-ról nem mondanék véleményt!
Az árakra én is kíváncsi lennék, a tapasztalatok alapján.
Hallottam, hogy a lencsékre is megszűnt a TB, ez igaz? Mert ha így van, akkor tényleg mindegy, kihez megy az ember.
Ofotértben ingyen csinálnak szemvizsgálatot, és szemész szakorvosok rendelnek. De nyilván a szemüveg ott drágább.
Érdemes lenne megnézned az ofotért meg a vision expressz honlapját, általában mindig van valami akció...
Sziasztok!
Látásvizsgálat (első szemüveg lesz)ügyében merre induljak?
Van különbség (pl.a szemüveg árában) az SZTK-s szemüvegfelírás és a Optikusnál történő szemorvosi felírás között?
Esetleg Szegeden tudtok ajánlani Optikát?
Köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- A fiamat a szemészeti klinikára kellene vinnem a Tömő utcába, Kőbánya-Kispesttől hány megállót kell menni a metróval a Klinikákig?
- Hány hónaposan érdemes egy babát szemorvoshoz vinni (szűrés, kancsalságvizsgálat)?
- Ha magam után fizetem az egészségügyi szolgáltatási járulékot, jár-e támogatás kontaktlencsére és kifizetik-e az útiköltséget a szemészetre?
- Tudnátok szemészeti villaképekhez oldalt ajánlani?
- Max. milyen erősségű lehet valaki szemüvege, hogy szemorvos legyen? (dioptriában kb. )
- Mennyire rossz ez a szemészeti eredmény?