Szomszédból kihallatszó kisgyermek verés! Ilyenkor mi a teendő? (beszélgetés)
Dejó! Erről nem is tudtam! Köszönöm! :)
Amúgy meg apuka nincs, legalábbis,mióta itt lakom, azóta nem láttam/láttuk!
És hol az Apuka???
Szerintem a védőnőnek is lehet jelenteni,vagy legalábbis beszélni neki erről a szőrnyűségről.
Szia,
ha jól tudom a kerületi polgármesteri hivatalokban vannak illetékesek akik pont az ilyen panaszokkal foglalkoznak.
Egy telefont mindenképpen megér.
Ha kijönnek és minden rendben találnak,akkor ált. több lakót is megkérdeznek, hogy hallanak e veréshez hasonlító hangokat tőlük, ha a többiek nemleges választ adnak, akkor sincs még minden veszve, következő alkalommal fel lehet venni őket diktafonnal.
Ha jól tudom dokikat is bevonnak az ügybe, stb...
Menj csak el a Rendőrségre, mert anélkül nem megy ki a gyámügy...
Viszton az is tény, hogy nins bizonyíték...
de elmondod őszintén, hogy mit tapasztaltál...
De úgy menj oda, hogy előbb kérdezd meg, hogy mi a teendő, ha ezt tapasztalod, de nem tudod bizonyítani...
Persze mindig azt mondják: Ez az Ő dolguk.
És valamilyen szinten így is van, de azok a gyerekek nem tudják megvédeni magukat, az anyjuk meg nem akarja megvédeni őket.:( Szomorú
Szerintem beszélj valakivel erről, gyámügyes, védőnő..stb, aki segít hogy hova lehetne fordulni.
Szóval jelentsem föl?
Vagy elöbb gyámügyisek?
Félek, ha rendőrségre megyek, nem csinálnak semmit! :(
amúyg meg azt sem tudom mit kéne tenni, másik szomszéd azt mondja ez az ő dolguk, de ha ez így folytatódik, milyen felnőttek lesznek a gyerekekből!?
:(
Én sem viselem el,ha egy Gyermeket bántanak...
EGy gyengébbet, Aki nem tudja megvédeni magát...
egyetértek a többiekkel,jelentsd fel bántalmazásért!
Én se bírnám tehetetlenül hallgatni, hogy ütik a szomszédban a gyereket :( Nem vagyok egy ilyen "gyerekverős" típus, abszolút nem tudom tolerálni... semmilyen szinten
javítva:
És pár hóapja tanúként voltam egy csalási ügyben, a rendőrségen...
Először nem a gyámügynek kell szólni, hanem a rendőrségen, ez az ügy hivatalos menete...
Nem dolgozom benne, de ez a végzettségem...
És pár hóapja tanúként voltam egy csalási ügyben, amikor hasonló ügy miatt éppen egy Anyuka várakozott, hogy feljelentést tegyen Valaki ellen gyermekbántalmazásért...
Az egyik nyomozó mondta a másiknak, hogy idő hiányában vegye fel Ő a vallomását, és utánna kezdődhet a szakértők bevonása...
:D
nem rossz ötlet, hogy neked mennyi eszed van! :))
Szerintem is maximum annyit tehetsz hogy bejelented a gyermekvédelmiseknél. Nekem is volt hasonló "élményem", amikor a szomszéd hajnali háromkor verte a feleségét és hallottam, hogy borulnak a bútorok, és aztán kiabált a nő, hogy betört a feje :(
Rémes volt. De nem mertem szólni a pasinak, mert egy börtöntöltelék volt.
A kisfiú kb. 8 éves, a kislány meg 5.
Igen, én is gondolkodtam már a gyámügyiseken, de jár ki hozzájuk egy nő, nagy mappával a kezében, egy héten egyszer,kb. szerintem ő onnan van, biztos mikor ő ott van, akkor kedvesek, meg aranyosak.
Az anyuka eg tuti tud róla, mert van,h. ő is otthon van és üvöltözik a vénasszonnyal,mert védi a gyerekeit. Csak ugye, mikor az anyuka dolgozni megy, akkor a vénasszony vigyáz a gyerekekre, gondolom kényszerhelyzet. :(
Az anyuka, mikor szóltam neki, azt mondta,h. elnézést kér a veszekedésekért, de hogy beteg a gyerek...stb...
Ha meg beteg a gyerek, akkor meg pláne nem verem meg papuccsal!
Már azon is gondolkodtam,h. elvállalom a gyerekekre vigyázást, amíg az anyuka dolgozik, csak hát 3gyerekkel itthon...:(
és tényleg nem is ismerem őket.
:(
Sziasztok!
Az én szomszédaimról van szó, már többször hallatszottak ki csúnya, ordibálós veszekedések.
Egy anyuka lakik együtt 2 kisgyermekével meg az ő nagyanyjukkal. Mindig a vénasszony ordibál, csinálja a patáliát!
Amikor megállítottam az anyukát, azt mondta,h. sajnálják a sok kiabálást, dehogy a kisfiú beteg és ezért kell vele hangosabban beszélni!
Persze, persze!
Ez a mai reggelen odáig fajult,h. mikor jöttem haza, és nyitottam volna az ajtót, szabály szerűen hallani lehetett, ahogy a kisfiút az öregasszony papuccsal üti.
Becsöngettem, de semmi válasz!
Segítsetek! Valamit tenni kéne, de mit?
Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- Van valaki akinek a kisgyermeke hiszti közben elájult? Kinek mi a megoldás az ilyen esetekre?
- "Életveszélyes, " egy 2-3 év közötti kisgyermek nyakában a lánc, vagy nem?
- Az unokatesómon rontás van, nem tud nyelni kb 20 éve csak minimális kaja megy belé és boszi lakik a szomszédban, mit lehet tenni?
- A kisgyermekkori megfázásról a tények tükrében