Szomorú, beteges, boldogtalan, magányos vagyok! (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Gondolom (nem tudom miért), 50+-os vagy. Ha körülnézek az ismerőseim között, idősebb korban szinte nincs is ember, aki nem beteges. De sok fiatalabbnak is van bőven nyavalyája, mégis tudnak örülni az életnek, élvezik a napjaikat. Lehet, hogy az egészségeseknek meg az a problémájuk, hogy sok minden hiányzik az életükből. Ismerek valakit, akinek mindene megvan, ráadásul a saját erejéből (a betegségeit okosan kézben tartja), mégis boldogtalan azért, mert nem becsüli magát, azt, amit elért. Hiába értékes ember valaki, ha nem hisz magában.
Mit értesz magányosság alatt? Azt, hogy nincsen párod, gyerekeid/rokanaid/barátaid akikkel napi szinten tudnál kommunikálni?
Amit gondolsz magadról, azzá válsz.
..amit érzel, azt hívod az életedbe.
..amit elképzelsz, azt teremted.
Át kell írni a forgatókönyvet! 🙂
Egyáltalán nem biztos, hogy depresszióról van szó. Lehet, hogy csak sok-sok megfázás, az is lehet, hogy egy jól szinten tartható gyógyíthatatlan betegségről van szó, pl. pajzsmirigy, de akár mozgást korlátozó ízületi problémák is lehetnek, ami miatt rosszul érezheti magát, mert fájdalmai vannak.
És még sorolhatnánk....
Pénzen nem lehet venni egészséget:(
Ha a betegsége nem súlyos, nem korlátozza a mozgásban, akkor esetleg van kiút a többiből, akár pénz nélkül is, hiszen ahhoz nem kell pénz, hogy ismerkedjen, barátokat, társat találjon. A szórakozáshoz már kell némi anyagi ráfordítás...
A pénzzel még nincs semmije, ha nincs egészsége. A pénz segít a boldoguláshoz, de boldoggá nem tesz.
Ha boldoggá tenne nem lenne annyi csilliárdos is öngyilkos.
A magány depresszióssá tehet, az beteggé.
Ezen akár segítséggel, de csakis önmagad tudod kihúzni ebből a helyzetből.
Én itt 1 nagy problémát látok...
Betegesség mit jelent?
A többi rajtad múlik, neked kell változtatod az életeden és hozzáállásodon!
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- 3 lehetőségem van: 1. szomorúan, magányosan élni a...
- Magányos és boldogtalan az életem, de képtelen vagyok változtatni.
- Szomorú vagyok és nagyon magányos. Senkim sincs csak a kiskutyám.
- Én mindig csak magamban, egyedül, szomorúan, betegesen,...
- Annyira magányos, szomorú vagyok!
- Olyan szomorú és magányos vagyok!