Szoktatok grillezni? Mit? (beszélgetés)
Itt a tavasz, mindjárt nyár :)
Nem született valami újabb ötlet??
én egyszer grilleztem halat, krumplit és csirkemellet. Nekem nagyon ízlett. Ezért idén biztos, hogy össze hozzunk egy grill party-t a haverokkal
Grillkolbászt,pácolt husikat.Nyami:))
És én nem zsúrkenyérrel csináltam, hanem teljes kiörlésű szeletelt kenyérrel, de úgy is jó... a kenyértől kap még egy plussz ízt, bár a simával meg finomabb. Csak hát a kilók miatt gondoltam:))))
Grillen sült fokhagymás kenyér a pontos neve, csak nem emlékeztem rá pontosan. A receptek közt meg van. Nagyon finom, nem hagytam ki belőle semmit...
Finom a sima is,de a grill kolbászok nagyon ízletesek:)))
Érdemes megvenni. Isteni finomak! Nekünk a fehér bajor vagy nürnbergi kolbász a kedvencünk. Lehet venni pikáns édes bajor mustárt is,azzal a legjobb! Eddig még nem ettem olyan grillkolbászt,ami rossz lett volna. Az is finom,ami bacon szalonnába van tekerve!
Rákerestem az Erzsébet kenyér receptjére de nem találtam.Leírnád hogy mi is ez??
Sziasztok!
Én is most ismerkedem a grillezéssel.
Írjatok még tippeket,recepteket,praktikákat... .
Érdemes megvenni a grill kolbászt,grill virslit vagy jó a "sima" is?
Még most fedeztem fel a kérdésedet:))
Mi karajt szoktunk borsos, mustáros, fokhagymás, olívaolajos pácba érlelni és azt sütjük meg. Aztán persze kolbászokat, csirkehusit grillfűszerrel... cikkunit, padlizsánt zöldfűszerekkel...egyéb zöldséget nem, mert azt a salátába teszem mellé.
Szoktam csinálni nyársat, amihez előre a gombát és a csirkemellet bepácolom szójaszószba, olívaolajba,teszek bele kakukkfüvet, borsikafüvet húzok még rá lilahagymát, szalonnát, kolbász karikát, paprikát és a végét paradicsom szelettel zárom... (hú de megéheztem:)))
Halat még nem próbáltam, de biztos nem lehet rossz, mert a roston sült hal nagyon fincsi. Szerintem ugyanúgy borsos, paprikás lisztben megforgatod, egy kicsit megkenegeted sűlés közben és tuti:)
Vasárnap pedig kipróbáltam a pirítóst amit itt olvastam a Hoxán, ha jól emlékszem Erzsébet kenyér névre hallgat. Hmmmmmm nagyon jó volt....
Igen,szinte majdnem minden hétvégén. Fehér bajor kolbászt, tarját mustáros-fűszeres-olajos pácban, néha dobunk fel a rácsra szalonnát,hagymát. Legutóbb királyrákot grilleztünk,az nem ízlett.
1 évben 2-3 alkalommal. Mi tarját (előtte 1 nappal pácoltuk olajban +füszerekben), cukkunit grilleztünk.
holnap pedig teljes erőmmel grillezni fogunk,ráadásul barátaink is itt lesznek.Mi sül ki belőle nem tudom a halas grillre irhattatok volna valamit
Halat csinált már valaki grillen?
köszönöm a tippeket minenkinek!!!
Hát ha hirtelen ötlet a grillezés elég 3-4 órával előtte bepácolni a husikat.
pl:borsos-mustáros keverékkel,gyros-mustár,fokhagymás,barbeucue fűszerrel.Én a krumplit és a zöldségeket is ebben a pácban szoktam megforgatni és alufóliába csomagolva rárakon a grillácsra.Amikor már majdnem kész kicsomagolom a csomagokat és rárakom közvetlen a rácsra a cuccokat hagy kapjanak egy kis színt.
Mi csirkemellet, pulykamellet, gombát, és cukkinit szoktunk. A cukkinit pici olajjal bekenve. Isteni!!!
Én általában előző este befűszerezem a husikat. Ha vékonyabb, akkor elég előrre 1-2 órával.
"villámpácok", a fohagymás és a borsos-mustáros isnagyon jó, van grill-fűszerkeverék is, én azt is szeretem. Vagy flekkenpor.
Mi is sok mindent szoktunk,de én a legjobban a csirkemellet szeretem meg az ananászt.Az ananászt ugyanabban a páclében forgatom meg,mint amivel a husit bepácolom.Nagyon fini együtt.
mi előre befűszerezzük a tarját és a csirkeszárnyakat + mézes-mustáros pácat is készítek. ezen kívül zöldségeket és krumplit is szoktunk
Konkrét jó kis bevált receptet szeretnék,hogy kipróbálhassam.Akár hiszitek akár nem még kint nem grilleztem és nem is tudom milyen pácot jó használni ill. mikor kell pácolni.
Szia!
Szoktunk! Nagyjából mindent, ami ehető :-)
Grillkolbász, virsli, csirkehús, sertés és marha........ Zöldségek, bár ezt inkább salátának a husi mellé.
Szoktatok grillezni? Mit?
További ajánlott fórumok: