Szőkített haj ápolása (beszélgetős fórum)
Alkalmanként Olaplex No.5 balzsam, pakolásként használva legalább fél órát a hajon hagyom. Csoda egy termék. Drága, de nagyon kevés kell belőle, mert tömény, zsíros. Kb. minden 3. hajmosás után használom törölközőszáraz hajon. Neten érdemes utánanézni és rendelni, mert olcsóbb (6500,-),mint fodrászkellékesben (9000,-).
Továbbá szeretem még a TRESemmé balzsamokat, hővédőket,- szépen táplálja, simítja a hajat.
Én már csak babasamponnal mosok hajat, vagy a Dm Balea Med samponokat használom, nem nehezíti el a hajam, nem irritálja, nincs agyonillatosítva és nem koptatja a festéket. Gliss kur és hasonló "minőségű" társai elbújhatnak mögötte...
Hajvégápoló olajnak a Toni&guy tropical olaját használom 🙂
Szerintem igen. Én évtizedek óta melíroztatok, de csak évente 2x.
Semmi baja a hajamnak. /64 múltam/
Általában a téli hónapokban van szünet, így amikor sokszor járok el otthonról, akkorra tartogatom.
Voltam júliusban és megyek február végén, március elején.
Most milyen termékkel szőkítik?
Komolyan azt hittem a K.M.-ről hogy jó, sok jót olvastam, az ára is borsos (mondjuk ez nem mindig egyenesen arányos a minőséggel,ugye...)
De jó hogy mondjátok ezeket... Komolyan azt hittem, hogy tapasztalt "szőkítő" vagyok.. de úgy látszik csak túl szőke =/
A Kevin M. nekem kihullott a hajam és félbetört. Egyáltalán nem jó festék!!!
1 éve akkor festettem vissza barnára, mert előtte boltival szőkítettem semmi gond nem volt. De sárgult mindig, akkor elmentem fodrászhoz. Ezeket a termékeket használta és teljesen tönkre tte a hajam. A hátam közepéig ér és váll alá kellett vágni.
Most újra szőke és nincs vele gond, de szeretném jól ápolni.
Nekem akkor a zöld Varga cseppek segítettek a hajhulláson!
Két és fél havonta melír? Az sok.
A fodrászom szerint is évi max. 3, ami nem okoz károsodást.
Gondolom, ő magában nem csodálkozik, hogy nem használ a kezelés.
Nagyon sokáig beváltak a Nivea szőke hajra való termékei. Lágy, fényes volt tőle.
Elkövettem azt a hibát, hogy festéket váltottam két alkalommal, bár visszatértem régihez, elkezdett hullani... lehet, kicsit pihentetni fogom, nem teszek rá semmit.
Balzsamokat, pakolást csak a végekre érdemes kenni, hajtőnél szinte mindegyik irritálja a bőrt, ott gyorsan zsírosodik, holott amúgy száraz lenne. Bármilyen sampont használsz, ne töményen tedd rá, hanem egy pohárban hígítsd fel.
Nincs jobb ötletem, követem a fórumot.
Tojást egyszer próbáltam, de majd el hánytam magam tőle. Nem bírom az szagát. :)
Méz+banán, lehet jó bár ezeket kimosni.... Akkor meg kimosok mindent belőle.
Mindig azt mondják, hogy a szőkített hajnak különleges ápolásra van szüksége. De azt sehol nem írják, hogy még is mi ez a különleges ápolás. Milyen terméket használjunk, milyen gyakran? Gondolok itt pakolásra, bármire.
Nekem ami nagyon bejött a Dove balzsam tápláló olajokkal.
Mit tudtok még javasolni ami segít, hogy ne száradjon ki annyira hajam? Ami persze ahogy nő le, a tövénél hamar zsírosodik.
Illetve a sárga hatás ellen melyik hamvasító a jó? Ügye mindenki a Schaumát mondja, de van ennél hatásosabb sampon is?
További ajánlott fórumok:
- Ki hogyan kezelné illetve csinálná? Anyós ápolása ...
- Éveken át szőkitett, megritkult gyenge haj orvossága?
- Hogyan lehetne újra erőssé, egészségessé tenni a szőkített hajamat?
- Frissen szőkített hajra lehet-e henna és indigó keverékét kenni?
- A szőkített hajat a színező vagy a hajfesték fogja be jobban?
- Vöröses a hajam, ahogy megcsillan rajta a fény, most szőkítettem, és most nagyon látszik, ha rásüt a nap. Mit tegyek?