Szlovákiába kell levelet írnom (beszélgetés)
Csincsinlány! Több mint 30 éve van baráti és már rokoni kapcsolatom szlovák ismerősökkel.Természetesen nem csak emailben és Skypeon tartjuk a kapcsolatot, levelet,lapot is küldünk egymásnak.
A pontos címzés menete: Keresztnév-Vezetéknév
Irányítószám-Település neve
Utca név-Házszám
Ország neve(Slovensko vagy
Slovakia)
Mindezek alá a legalsó sorba egy nagy X-et kell írni.Ez magyar postai előírás,ebből azonnal tudják,hogy külföldi a cím.
Hiába szoktad úgy, nem úgy van helyesen, hanem:
név
utca és házszám
irányítószám és város
Slovenská republika
így helyes, tudom, mert szlovákiai vagyok.
címzett neve
település
utcanév, házszám
irányítószám
országnév
a címzett neve
irányítószám és település egy sorban
utca, házszám
országnév
(én magyarul és szlovákul (Slovensko) is odaírom)
Eddig mindig megkapták.
címzett neve
település
utca, házszám
irányítószám
országnév
Küldenem kell Szlovákiába egy levelet. Megvannak a címzési adadatok, csak azt nem tudom, hogy milyen sorrendben kell a borítékra írni.
Aki tud és szeretne ebben segíteni annak elküldeném priviben a borítékra való adatokat.Előre is köszönöm a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Az ajánlott levelet mikor dobhatja be a postás csak úgy a postaládába, és mikor kell aláíratnia, hogy átvettem?
- Keresetlevelet szeretnék benyújtani a volt munkáltatóm ellen. Tud valaki segíteni, hogyan kell megfogalmazni? 112 ezer Ft-al tartozik.
- Ki tudja, mi kell a 3 hónapos kisfiamnak ahhoz, hogy átmehessen egy másik EU tagországba (Ausztria, Szlovákia)? Személyi igazolvány?
- Levelet kellene írnom a gyermekem igazgatónőjének, adnátok egy kis segítséget?
- Minőségellenőri álláspályázatra kell írnom ütős motivációs levelet. Milyen tulajdonságot lehet kimeleni, ami illik ehhez az pozícióhoz?
- Ajánló levelet kell írnom. Minek kell szerepelnie benne?