Ki tudja, mi kell a 3 hónapos kisfiamnak ahhoz, hogy átmehessen egy másik EU tagországba (Ausztria, Szlovákia)? Személyi igazolvány? (tudásbázis kérdés)
Gondoltam én is rá, hogy csak úgy átmegyünk a lakcímkártyájával, hisz mit tudnak csinálni.
Én a múltkor a rajkai határon átmentem és visszajöttem a papírjaim nélkül, a kutyát sem érdekelte.
Hát, ha nem is kerül sokba a személyi, akkor megcsináltatom inkább neki.
Oké, megkérdem az Okmányirodát...
Az ismerősömnek 3 éves a gyereke. Az apukája nem ismeri el a gyereket a fiának, bíróságra megy az ügy. Míg fut az ügy, nem csináltathatnak útlevelet a kicsinek, pedig mentek volna görögökhöz busszal nyaralni, de ott Szerbiánál kellett volna az útlevél. Az okmányirodában most csináltatják a kicsinek a személyit, mert repülővel el tudja vinni a picit görögbe, úgy jó csak a személyi is. Két hét múlva lesz kész a 3 éves kicsinynek a személyi igazolványa. Tehát biztos lehet csináltatni!!
Csak én azt hittem, hogy esetleg a kisfiamnak pl. Szlovákiába elég lenne a lakcímkártya is, de akkor nem...
Kiskoru gyereknek utlevél kell.
Mi is készültünk utazni, és elötte érdeklődtem utána a hivatalos szerveknél. Utlevelet kell csináltatni.
Határon ugyan nem állitanak meg, de bármikor megtehetik és kérhetik! Ezért én megcsináltattam
Szia,
mi senkivel sem szoktunk találkozni a szlovák határon, így simán megyünk lakcímkártyával, de a héten hallottam a rádióban, hogy már lehet csináltatni személyi igazolványt picuroknak is. Kérdezd meg a helyi okmányirodát.
adókártya és lakcimkártya az más, azt tényleg kap de személyit nem!!!!!!!!
Csak utlevelet tudsz neki csináltatni!
útlevél.
Egy ekkora gyereknek még nem csainálnak személyit mert az továbbra is 14 éves korban állitják ki, addig pedig az utlevél!
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! Akkor csináltatok neki személyit, ha azt tényleg lehet...
Hihetetlen, hogy manapság a babáknak is már adókártyát, lakcímkártyát, meg sorolhatnám miket készítenek!!!!! ??? !!! Már egy külön tartó kell az ő kártyáinak is...
Na, legalább ez megfizethető.... Mert amennyi pénzt elkérnek mindenért!!!
Köszi az infót!(na, kíváncsi vagyok, az én kisfiam kép csináltatás közben hogy fog nézni??? :))))
További ajánlott fórumok:
- Európa Unió tagországai
- Nem kötelező oltatni, de ha nincs oltási igazolvány, akkor...?
- Eltörlik valaha az oltási igazolványt?
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Közgyógy igazolványra megkaphatom a kisfiamnak a gyógycipőt?