Levelet kellene írnom a gyermekem igazgatónőjének, adnátok egy kis segítséget? (beszélgetés)
Évvége van, mit tud már az igazgató intézni? Vagy a problémás gyereket el szeretnétek távolíttatni az osztályból? Az tanév vége miatt a levelezést semmiképpen nem javaslom, csak időhúzás.
Mielőtt az igazgatóhoz fordultok, az osztályfőnökkel beszéljetek, mondjátok el neki a problémát, és azt, hogy nem szeretnétek ezt az ő háta mögött intézni, szeretnétek ha ő is tudna róla, hogy ezzel a problémával az igazgatóhoz fogtok fordulni (de ne hagyjátok magatokat lebeszélni). Esetleg ő is megszervezhetné ezt a fogadóórát az igazgatóval - elvileg ő van vele napi kapcsolatban - amire elmentek, kb. 3-4 szülő.
Ha az osztályfőnököt kihagyjátok, tuti sértődés lesz a dologból, hogy az ő háta mögött intézkedtek. Az én fiaim osztályfőnöke mindig kérte, hogy ha valami gond van, először vele beszéljük meg, bármi legyen is az, utána mehetünk az igazgatóhoz ha gondoljuk.
Igazad van!
Az apukák fellépése jobban hat!
A nôk gyakran túloznak.
Egyetértek veled teljes mértékben.Időhúzás a levelezgetés, max akkor van értelme ha az iskola igazgató felettesének is el van küldve, és felsőbb utasításra ki kell vizsgálnia.
Talán apukáknak kellene a levelet átadni személyesen :)
Ha pedig a többi "sértett" nem áll ki emellett, akkor nem sokra megy a panasszal.Nehéz ezeket a dolgokat bebizonytani.
Sok esetben tényleg nem marad más, mint hogy az ember veszi a kezébe az ügyet, és elbeszélget a másik féllel.Nekem gyerekkoromban annyi maradt, hogy szépen visszaütöttem bár ötödikes lehettem stb...Tudom nem megoldás, de van amikor a pohár betelik, és az embernek ki kell állnia magáért.
Mert ami konfliktuskezelés jogcímén megy az iskolákban az egy vicc :)és nagyon sokminden az.
Engem a hittan tanár unokája terrorizált, nem is lett belőle semmi furcsamód.
te ezt miből olvastad ki?? mondom, akik JÓL TUDNAK FOGALMAZNI!!
pont nem megfélemlíteni kell, hanem tárgyalni, korrektül.
egyszerűen az apukákat komolyabban veszük.
Magyarul félemlítsék meg,hogy tegyen lépéseket?
Így a felnőttek sem lesznek különbek annál a kölöknél aki miatt van a gubanc!
Szia!
Én megírnám többetek nevében, hogy mit tapasztaltatok és segítséget kérnék a probléma hatékony és békés úton történő rendezésében.
miért nem tudtak erről a szülők
bocsi, kapkodva írtam
Tisztelt Igazgató nő!
XY vagyok XZ édesanyja aki a 5b. osztályba jár.
Felmerült egy probléma miszerint XY. terrorizálja az osztályban lévő gyerekeket,és ezt már több szülő is jelezte felém.
Kérem vizsgálja ki az esetet.
Köszönettel:XY
fontos lenne tudni hogy mi a levél lényege:
- számon kéred, hogy miért tudnak errőla szülők és/vagy tanárok
- utasítod intézkedésre
- fogadóórát kérsz a szülők pés az írintett gyerekek bevonásával
Béna vagyok az ilyen dolgokban, meg igazából szükségem sem volt még ilyenre.
A lényeg: a kislányomat, és, más gyermekeket is terrorizál egy kisfiú az osztályban.
ma szóltak, hogy ezzel kapcsolatban írja egy hivatalos levelet, -akár kézzel is- az Igazggató asszony felé.
Hogyan fest egy ilyen levél?
További ajánlott fórumok:
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Légcsőszűkületes a gyermekem
- Egyedül fogom felnevelni születendő gyermekem
- Segítségre szorulok, szólás és közmondás kellene a gyermekemnek O. Nagy Gábor könyvéből, észről és találékonyságról szóljon. Köszi.
- Többet kellene foglalkoznom és játszani a gyermekemmel és...