Szívinfarktusom, vagy agyvérzésem lehetett? (tudásbázis kérdés)
Komoly? Akkor letagadják, hogy ne kelljen csinálni?:((
Mondom én, hogy sok helyen elég lenne az asszisztens, felesleges az orvost fizetni.
Nálunk a doki megnézi a torkot, és megtapogatja a hasat, hol fáj, és aszerint utal tovább. Ezt az asszisztens is meg tudja tenni,és pl. ha vércukrot nagy ritkán /kivételezetteknek/ mérnek, azt is az asszisztens teszi.
Engem gyomorpanasz és megfázáskor is többször gyógyított meg ő, mint a dokinő.
Ha van recept, antibiot is kiír.:)))
Az én dokinőm utálja a Do...ciklint, mindig a háta mögött kell kérnem.
Nézd, tényleg csak két eset lehetseges, mert a büntit senki nem vállalja, és tényleg ellenőrizve vannak.
1. Ha jóindulatú vagyok: precízebb mérés miatt küld el szakrendelésre
2. Lusta megcsinálni.
Szerintem is cseréld le!
Köszönöm!
Eszerint nálunk is van, és eszerint kezelni is tudná.
Most már tényleg biztos, hogy leváltom.
Azt nagyon is jól teszik.
A gyerekem keresztapjának fájt a háta, a mellkasa, a bal karja, a doki hazaküldte, írt gyógyszert mellhártyagyulladásra. Oedig meg se vizsgálta!!
Másnap is nagyon rosszul volt, elment újra, de a doki elküldte. Az ajtóban összeesett. Na, akkor megijedt a doki, elő az EKG, hát infarktusa volt! Mentő rohant vele az intenzívre.
Akkor szerencsére túlélte, de az orvos majdnem kinyírta.
Azóta meghalt szegény, tönkrement a szíve. Ki tudja, ha nem ilyen nemtörődöm a doki, tán ma is élne.
A legtöbb gép már automata.
De elég csak egy "domb"- ot keresni a megfelelő elvezetésnél.
Akkor nem mondott igazat és lepattintott.
Rendszeresen kijár az ANTSZ az egészségügyi intézményekbe ellenőrizni a tárgyi feltételek meglétét, még a gyógyszeres hűtőből hiányzó hőmérőért (és annak napi rendszerességgel történő hőfok vezetésének hiányáért!) is figyelmeztetést, majd büntetést adnak.
Nálunk sincs.
Múlt évben elmentem a dokimhoz, hogy időnként szurkál a szívem. Meghallgatott, majd adott beutalót az EKG-ra....
Meg is kérdeztem, hogy miért nem ő nézi meg, erre azt mondta, hogy nincs ilyenje, ere van a kardiológiai szakrendelés.
Azért írom, talán nem hiába, neked is, meg másoknak is, akik esetleg elolvassák, hogy tudj róla, és ha esetleg úgy adódik, hogy szükség van rá, akkor ragaszkodj hozzá és ne küldjenek csak úgy el.
Mert a háziorvosos EKG készüléknek pont az a rendeltetése, hogy ha baj van, akkor arra hivatkozva rögtön mentőt hivhasson az orvos, értékes órákat nyerve ezzel.
Elég sok szívpanaszos páciens jelentkezik háziorvosnál, nem lehet mindenkit sürgősségire küldeni.
Vagyis, ezek szerint igen...
Kötelező felszerelés háziorvosi rendelőben az EKG
Mondjuk más kérdés, hogy sok szakápoló jobban ért a kiértékeléshez, mint némely háziorvos
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- Mit teszel akkor, ha fogyózol, és este már megettél mindent aznap, amit lehetett a diétád szerint, te viszont még mindig baromi éhes vagy?
- 40 évesen szívinfarktus, tanácsokat kérnék
- Úristen! Agyvérzésem volt!
- Bevágtam a fejem hátul a falba, egy hülye vetődésem miatt. Vajon lehet agyrázkódásom, vagy agyvérzésem? (Írtó nagyott koppant, kongott)
- Tanácsot kérnék szívinfarktuson átesett emberektől vagy hozzátartozóiktól